HNL

HAJDUK - INTER 2:1 Hajduk do pobjede u 97. minuti nakon sumnjive situacije

Foto: Ivo Čagalj / Pixsell. Video: Dalmatinski portal i Hajduk.hr

HNL SE napokon vratio. Nakon gotovo tri mjeseca u 27. kolu prvenstva Hajduk je dočekao zaprešićki Inter i slavio 2:1 golom u sedmoj minuti sudačke nadoknade. 

Nismo gledali najkvalitetniju utakmicu na Poljudu, ali je bila vrlo žustra i u drugom dijelu nije nedostajalo drame.

Nije bilo iznenađenja na početku. Hajduk je preuzeo kontrolu posjeda, dok se Inter branio sa svim igračima iza lopte i to je radio vrlo uspješno.

U prvih pola sata vrijedi izdvojiti promašeni zicer Jaira koji je ukrao loptu nakon katastrofalne reakcija obrane Intera, izvrtio gostujućeg stopera u situaciji jedan na jedan, no Matković mu je vrhunski obranio. Odlična je bila i Torcida koja je navijala za Hajduk iza sjeverne tribine i na trenutke napravila atmosferu kao da se nalazi na stadionu. Kasnije je došla policija pa su se najžešći navijači splitskog kluba razišli.

A onda šok. Inter, koji do tada nije napravio ništa prema naprijed, poveo je. Mamut je potegnuo iz velike daljine iz slobodnog udarca u 37. minuti i pogodio zahvaljujući kiksu golmana Posavca koji je bio na lopti, no nije uspio zaustaviti udarac, a trebao je.

Nekoliko minuta kasnije skoro je zabio najljepši gol sezone. Vidio je da Posavec ne stoji najbliže svojoj liniji, potegnuo je s centra, a vratar Hajduka ovoga puta čupa loptu ispod prečke. 

U drugom dijelu domaćini su krenuli odmah po izjednačenje i trebali su doći do njega preko Jaira u 49. minuti.  Eduok je prošao po lijevoj strani, krasno ubacio u sredinu, Jairo je trebao samo pospremiti loptu nogom, no šalje loptu iznad gola s tri metra.

VAR šou u drugom dijelu

A onda, u 55. minuti, situacija utakmice. Hajduk dolazi do penala nakon duge provjere VAR-a. Jradi je pucao po golu, a u bloku je rukom igrao Soldo. Prvo se pregledavalo je li Soldo igrao rukom nakon udarca Jradija, no onda je bilo sumnjivo je li Juranović ubacio loptu na vrijeme s desne strane prije nego što je lopta izašla iz terena. VAR je ustanovio kako je lopta ostala u igri, a Soldo je skrivio penal i zbog toga je dobio crveni. Penal je izveo Caktaš, Matković je obranio, no penal se ponovio jer je Matković prije udarca skočio ispred gol-linije. Caktaš je bio precizan u drugom pokušaju i uspio je izjednačiti rezultat.

Hajduk je potom jurnuo po pobjedu, ali unatoč nekoliko poluprilika, nije mogao doći do vodstva. Glavni sudac utakmice Zdenko Lovrić je produljio susret za devet minuta, a kada se činilo da će se bodovi podijeliti, pobjedu Hajduku donosi debitant Kristian Dimitrov.

Bugarin je pogodio glavom nakon ubačaja s desne strane, no i tu situaciju je VAR provjeravao. Činilo se kako je učinjen prekršaj na igraču Intera prije toga, no odluka je ostala i Hajduk je počeo slaviti veliku pobjedu

Hajduk je ovom pobjedom skočio barem privremeno na drugo mjesto ljestvice HNL-a uz utakmicu više od ostatka konkurenata.

 

 

Poljud prije utakmice

 

 

 

Sastavi

HAJDUK Posavec, Juranović, Vušković, Ismajli, Mujakić, Dolček, Hamza, Jurić, Caktaš, Blagaić, Jairo. Klupa: Ljubić, Dimitrov, Simić, Radić, Čolina, Nejašmić, Jradi, Tahiraj, Čuić, Brnić, Kreković, Eduok.
INTER Matković, Van Bruggen, Vego, Soldo, Mazalović, Bosec, Benčić, Postonjski, Mlinar, Tsonev, Mamut. Klupa: Hadžikić, Rom, Zamouri, Mitrović, Marasović, Petrović, Plehan, Grgić

Prije utakmice

Još neko vrijeme utakmice će se igrati bez publike unatoč dobroj epidemiološkoj situaciji u Hrvatskoj. Igor Tudor, trener domaćih, svjestan je kakve mu zamke takva situacija donosi. Hajduk pobjedom može skočiti na drugo mjesto.

"Svi se veselimo utakmici, zbog toga radimo i živimo. Posebna je priča igrati bez publike, nikada mi to nije bilo ugodno. To je otežavajuća okolnost za domaću ekipu. Moramo opravdati ulogu favorita u petak, idemo krenuti jako. Možete očekivati najbolji mogući Hajduk u ovom trenutku, imamo 10 utakmica, želimo svaku pobijediti. Mislim da su igrači u dobrom stanju, da su motivirani, da su željni."

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više