HNL

HAJDUK - INTER 3:1 Lider Hajduk pobjegao Dinamu na tri boda

Foto: Milan Sabić / Pixsell

LIDER Hajduk pobjegao je s utakmicom više Dinamu na tri boda poslije devetog kola Prve HNL. Splićani su na Poljudu svladali Inter iz Zaprešića 3:1 i upisali maksimalnu petu domaću pobjedu ove sezone, uz gol-razliku 11:1. 

Od samog starta Hajduk je krenuo naprijed, a gosti su se branili sa svih 10 igrača. Na prvu priliku gledatelji su čekali do 18. minute. Nakon kornera s desne strane Nejašmić je sjajno pucao glavom, ali je Vego kod desne vratnice na gol-liniji glavom obranio njegov pokušaj i spriječio vodstvo domaćeg sastava.

Hajduk je imao 75 posto posjeda lopte u većem dijelu prvog poluvremena, a u 35. minuti Jradi se oslobodio Tatomirovića i opalio s desne strane šesnaesterca na prvu stativu, ali je 21-godišnji slovenski golman Frelih bio spreman i obranio njegov udarac. 

Imao je čuvar mreže gostiju i sreće u 37. i 38. minuti kada je Caktaš najprije pogodio desnu, a potom i lijevu vratnicu nakon udaraca iz kuta. I onda, u 39. minuti - penal za Hajduk. Jako sumnjiv. Nakon ubačaja s desne strane Ismajli je pao nakon duela s Tatomirovićem, a sudac Bel pokazao je na bijelu točku, iako gotovo nitko od igrača splitskog kluba nije tražio penal. Odgovornost je preuzeo Caktaš i zabio za vodstvo 1:0 vodeće momčadi HNL-a.

Hamza, koji je imao žuti karton, ostao je u svlačionici nakon odmora, a Burić je ubacio Jurića koji mu je uzvratio golom poslije svega minute provedene u igri. Jairo je pokušao proigrati Caktaša, nakon čega je Interov branič nespretno odbio loptu do Jurića, a on iz okreta s desetak metara pogodio za 2:0.

Činilo se da je gotovo na Poljudu, ali tako nije mislio Serderov, koji je odmah odgovorio i smanjio rezultat. Mamut je odigrao za napadača gostiju, a on iskosa s lijeve strane pogodio na prvu vratnicu i vratio goste u igru.

Niti je Inter nakon toga znao kako stići u priliku za 2:2, a niti je Hajduk bio naročito hrabar prema naprijed. Toplakova ekipa najviše je pokušavala iz brzih kontranapada, a Serderov je u nekoliko situacija uspio pobjeći obrani Hajduka, ali je njihove propuste uspješno istrčavanjima rješavao golman Posavec.

Tako je bilo sve do 86. minute kada je Jairo dotukao protivnika i potvrdio pobjedu Hajduka. Nakon pogreške Freliha, spretni Caktaš je s desne strane pronašao Jaira, a on je zabio uz lijevu vratnicu za 3:1 i lansirao Hajduk na prvo mjesto HNL-a. 

Zadnji Inter, koji je u sudačkoj nadoknadi ostao bez isključenog Mazalovića, doživio je peti poraz ove sezone, uz tri remija i svega jednu pobjedu. Također, sastav iz Zaprešića izgubio je devet od posljednjih 10 utakmica u gostima, a ni u 13. vezanom susretu nije uspio pobijediti Hajduk, koji je posljednji put svladao 8. svibnja 2016. godine (0:2) i nakon toga upisao 10 poraza i tri remija. 

Pročitajte više