HAJDUK - ISTRA 3:1 Splićani do pobjede iz sumnjivog penala

Foto: Ivo Čagalj / Pixsell

HAJDUK je u 17. kolu HNL-a na praznom Poljudu pobijedio Istru 3:1.

U prvom poluvremenu gledali smo jako loš nogomet obje ekipe. Hajduk je imao preko 70 % posjeda lopte, a Istra je svoje šanse tražila preko kontri. Unatoč tome, u prvom dijelu nismo vidjeli nijedan ozbiljan pokušaj.

A onda, u drugom dijelu, potpuno drugačija utakmica. Gosti su napokon dočekali dobru priliku za kontru u 50. minuti. Izašli su Puljani u situaciju 4 na 3, dobro je pucao Traore, obranio Posavec, a odbijanac je glavom pospremio Fuentes. Nalazio se u sumnjivoj poziciji u trenutku udarca Traorea pa su domaćini tražili zaleđe. Ako ga je i bilo, riječ je o centimetrima. 

Hajduk je nakon toga pojačao ritam, a pritisak se isplatio u 67. minuti. Stipe Vučur najbolje se snašao nakon gužve u šesnaestercu i poravnao je rezultat. 

Sumnjivi penal na Jradiju

Sedam minuta kasnije, Hajduk vodi. Još jedna sumnjiva situacija na utakmici, Jradi je pokušao škarice u kaznenom prostoru, a Grujević ga je blago odgurnuo. Ipak, sucu Mlakaru je to bilo dovoljno da pokaže na bijelu točku. Precizan je bio Caktaš. Svako pitanje pobjednika riješio je Ivanovski nakon lijepe akcije i asistencije Jradija u 84. minuti.

Splićanima je ovo peta pobjeda ove sezone i sada imaju 23 boda, tri manje od petoplasirane Gorice koja igra sutra protiv Osijeka. 

Istri je ovo već 11. poraz u 17 utakmica, ima 12 bodova i nalazi se na pretposljednjem, devetom mjestu lige.

Rezultati by SofaScore

Tijek susreta pratite na Indexu:

Sastavi

HNK Hajduk Split - NK Istra 1961 Rezultati uživo

Hajduk - Istra 3:1

84'  Riješeno je pitanje pobjednika! Caktaš lijepo pronalazi Jradija koji na drugoj strani pronalazi samog Ivanovskog i Hajduk vodi 3:1.

75' GOOOOOOOL! Preokret Hajduka! Penal je pogodio Caktaš nakon sumnjivo dosuđenog penala. Jradi je pokušao škarice, Grujević ga je blago odgurnuo, a sucu Mlakaru to je bilo dovoljno da pokaže na bijelu točku.

68' GOOOOL! Ne predaje se Hajduk, izjednačio je Vučur! Čeka nas vrlo zanimljivih posljednjih 20 minuta utakmice!

58' Još jedna odlična kontra gostiju. Rodriguez je dobro pucao glavom nakon ubačaja s desne strane, ali sigurno je loptu ulovio Posavec.

51' GOOOOL! DOČEKALA JE ISTRA SVOJU KONTRU! Gosti vode 1:0! Odlična kontra 4 na 3, pucao je Traore, obranio je Posavec, ali spremno je glavom dočekao loptu Fuentes. Domaćini su tražili zaleđe ili prekršaj na golmanu, ali gol se priznaje!

46' Počeo je drugi dio utakmice.

45' Gotovo je prvo poluvrijeme.

40' Nakon dugo vremena, dobra kombinacija jedne ekipe. Palaversa je dobro proigrao Juranovića na desnoj strani koji iz prve pronalazi samog Caktaša u sredini, ali njegov udarac završava u bloku.

38' Ponovno je razina kvalitete ovog dvoboja pala na vrlo nisku razinu. Hajduk posjedom pokušava stvoriti nešto protiv Istre koja lagano brani sve njihove pokušaje, dok se gosti i dalje oslanjaju na kontru.

24' Splićani dižu pritisak. Gyurcso je bio u izglednoj prilici na lijevoj strani šesneasterca, ali odlučio je centaršutom tražiti Jradija na desnoj strani. Imao je dovoljno prostora, vjerojatno je mogao i pucati.

18' Jradi je imao najbolju priliku u dosadašnjem tijeku utakmice, a nije ni pucao po golu. Lijepo je nanizao nekoliko igrača Istre, ali je previše zakomplicirao u kaznenom prostoru. 

15' Prvi pokušaj na utakmici imali su domaćini. Vučur je pucao glavom nakon kornera, nije to bio loš pokušaj, ali lopta odlazi iznad vratnice. Čondrić nije morao intervenirati. 

10' Hajduk dominira u posjedu, u potpunosti su zavladali terenom, dok Istra pokušava uzvratiti preko kontri. Za sada bez pravih prilika. 

1' Počela je utakmica na Poljudu.

Pročitajte više