Hajduk izviždan usprkos prolazu, Kamen Ingrad rekordno

Hajduk igra očajno, Dinamo ništa bolje. Varteks je danas dozvolio skromnim Estoncima dva gola u dvadeset minuta, a Kamen Ingrad porazio je luksemburšku momčad, na temelju čega se o kvaliteti posljednjeplasirane momčadi HNL-a ne može donijeti nikakav sud.

Dobra vijest je da usprkos svemu tome Hrvatska ima četiri predstavnika u prvom kolu druge lige europskog klupskog nogometa - Kupu UEFA.

Hrvatski klupski nogomet spada na sve niže grane i nešto pod hitno treba mijenjati. Kao i prošlih sezona, nakon gorkog suočavanja s nogometnom realnošću u pretkolima europskih natjecanja, podsjećamo na naš prijedlog za spas domaćeg klupskog nogometa: nogometnu "Goodyear ligu".

HAJDUK je svladao oslabljenu finsku Haku 1:0, no igrači su s Poljuda ispraćeni gromoglasnim zviždukom.

Ne tako davno Hajduk se ravnopravno nosio s Fiorentinom i Schalkeom, a danas je prošao jedva prosječnu finsku Haku tek zahvaljujući pravilu o golu u gostima.

Hajduk je pred ogorčenih 20,000 navijača igrao očajno, kukavički, Splićani su se mučili, zavlačili vrijeme i čuvali rezultat, pa Vulić može zahvaliti bogu što za Haku nisu igrala dva najbolja pojedinca, Popović i Ristila. Protiv takve Hake ovakav Hajduk vjerojatno ne bi imao šanse.

Hajduk se tako u Kupu UEFA pridružio Dinamu, Varteksu i danas sjajnom Kamen Ingradu.

Hajduk je počeo pritiskati od prve minute, što je rezultiralo vodstvom već u 9. minuti. Sjajan gol postigao je Računica nakon centriranja Neretljaka.

Ništa nije davalo naslutiti kako će se dalje odvijati utakmica, da će se Hajduk povući i čuvati rezultat.

U više navrata finska Haka je imala priliku postići gol koji bi Splićane miljama udaljio od Kupa UEFA.

Najbolju priliku na utakmici, promašio je u 78. minuti Neinonnen koji se sam našao pred vratarem Hajduka nakon što mu je loptu poklonio Neretljak. Na sreću, napadač Finaca šalje loptu na tribinu.

Hajdukovci se brane, a u šesnaestercu Hajduka u posljednjim minutama vlada panika. Finci su u dva-tri navrata imali priliku postići gol za plasman Hake u prvo kolu Kupa UEFA, no napadači Hake poklanjaju lopte splitskim tribinama, kako bi dokazali da i od nesposobnih Hajdukovaca postoje još nesposobniji.

Torcida je zviždala svojoj momčadi praktički tijekom čitave utakmice, a najgromoglasniji zvižduk bili su doživjeli pri izlasku s terena. Torcida zna prepoznati pozitivan rezultat, ali isto tako znaju da on ne može opravdati sramotnu igru koja ove sezone ne obećaje ništa dobro na Poljudu.

Kamen Ingrad slavio rekordnih 7:0, Varteks 3:2

U prvom kolu Kupa UEFA već se nalaze Dinamo, Varteks (koji je danas opet svladao Levadiu) i Kamen Ingrad. Ždrijeb za prvo kolo Kupa UEFA pratite na Index.hr portalu u petak.

Kamen Ingrad, nakon pobjede 2:1 u gostima, danas je pred 4,000 gledatelja deklasirao luksemburšku Etzellu 7:0.

Prvi gol postigao je Bajsić iz kaznenog udarca u 33. minuti, a na 2:0 povećava Popović u 49.

Iskusni Popović postiže svoj drugi gol u 60., a u vodstvo 4:0 Kamen Ingrad dovodi Lisnić četiri minute kasnije. Kovač u 68. minuti povećava na 5:0.

Za super-uvjerljivih 7:0 brine se Kopunović golovima u 82. i 87. minuti.

7:0 Kamen Ingrada najuvjerljivija je pobjeda u danas završenom pretkolu Kupa UEFA.

Kamen Ingrad će u prvom kolu Kupa UEFA biti oslabljen za strijelca petog pogotka Kovača, koji u 90. minuti, pri vodstvu 7:0, posve nepotrebno zarađuje isključenje.

Pročitajte više