HAJDUK

Hajduk je od zadnje titule promijenio 44 trenera, predsjednika i direktora

Foto: Pixsell

HAJDUK je danas službeno potvrdio da Damir Burić više nije trener prve momčadi.

Burić je otišao na kraju polusezone u kojoj je Hajduk ostavio na drugom mjestu s bodom više od Rijeke, ali i 12 manje od vodećeg Dinama. Burić je u jednom trenutku imao svih osam pobjeda na Poljudu, no u gostima je zadnji put pobijedio krajem srpnja u Varaždinu. Rezultati su mu jedno vrijeme išli na ruku, ali težak poraz od Rijeke na Poljudu 4:0 i remi s Interom u Zaprešiću napisali su mu otkaz koji nije mogla spasiti ni pobjeda protiv Istre u nedjelju.

Njegov nasljednik bit će gotovo sigurno Igor Tudor. On će biti treći trener koji će ove sezone voditi Hajduk. Splićane je u ovu sezonu uveo Siniša Oreščanin koji je pao nakon sramotnog poraza od Gzire United. Na njegovo mjesto došao je Burić, koji je izdržao točno četiri mjeseca.

Tko god na klupu sjedne umjesto njega, a to će gotovo sigurno biti Tudor, bit će nevjerojatni 41. trener Hajduka u zadnjih 20 godina. Zanimljivo, otkad je Nenad Bjelica na čelu Dinama, Hajduk je promijenio četiri trenera, a uskoro će dobiti petog.

Od zadnjeg naslova prvaka 2005. godine Hajduk je promijenio 44 trenera, direktora i predsjednika. U toj šampionskoj sezoni Hajduk su vodila tri trenera - Ivan Katalinić, Blaž Slišković i Igor Štimac. Nakon te sezone u klubu se dogodilo čak 27 smjena trenera, a momčad je vodilo njih 21, neki u više navrata (Vulić, Vučević, Miše, Poklepović, Burić). Samo su Tudor i Poklepović uspjeli osvojiti po jedan Kup, a Poklepović je uz to ušao i u skupinu Europa lige. U istom periodu predsjedničku funkciju obnašalo je 10 ljudi, a samo je Marin Brbić tu bio u dva navrata. 

Ovako to izgleda grafički:

Pročitajte više