Hajduk

Hajduk je rasprodao Poljud za utakmicu s Vitorijom

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

HAJDUK je prodao sve ulaznice za utakmicu trećeg pretkola Konferencijske lige protiv portugalske Vitorije Guimaraes, koja se igra večeras od 21 sat na Poljudu, objavio je klub na službenoj stranici. Hajduk protiv Vitorije bodrit će isključivo članovi kluba jer su upravo oni imali pravo na kupnju karata.

"Dragi navijači, Poljud je za današnju utakmicu u potpunosti rasprodan! Vidimo se večeras!" objavio je službeno Hajduk.

Od posljednje domaće utakmice Hajduka u Europi prošlo je 377 dana. Posljednju utakmicu Hajduk je na Poljudu odigrao 22. srpnja prošle godine, a protivnik je bio nesretni Tobol iz Kazahstana. Doduše, u tom trenutku se Tobol činio kao samo jedna od prepreka na putu prema skupinama Konferencijske lige jer ga je Hajduk rutinski svladao na Poljudu s dva gola Marina Ljubičića.

Raste broj članova i pretplatnika

Hajduk je nedavno probio brojku od čak 80 tisuća članova u ovoj godini. Hajdukovo članstvo uskoro bi moglo biti dvostruko veće od starog rekorda iz 2016. godine, kada je iznosilo oko 43 tisuće, a njegova brojnost Hajduk čini relevantnim i u europskim okvirima. 

Primjerice, u Bundesligi samo je šest klubova masovnije od Hajduka. To su Bayern, Schalke, Borussia Dortmund, Köln, Eintracht Frankfurt i Borussia Mönchengladbach. Hajduk ima otprilike dvostruko više članova od Freiburga, Werdera, Uniona ili Herthe.

Pročitajte više