Hajduk jedva skupio novac za plaće, počinje čistka u svlačionici!

HAJDUKOVA blagajna do jučer je bila puna, ali pare zarađene privatizacijom brzo su se istopile. Kriza je stigla na Poljud, igrači i djelatnici kluba još nisu dobili plaće za studeni koje su im na računu trebale biti najkasnije do 10. prosinca!

No, situacija u Splitu ipak nije toliko drastična kao, recimo, u Ciboni. Hajdukovci bi svoje zakašnjele plaće trebali dobiti već sutra, uskočili su Trabzonspor i Dalekovod koji su na račun kluba uplatili ukupno 650.000 eura. Trabzon je uplatio ratu od 350.000 eura za Gabrićev transfer, dok ostatak dolazi iz sponzorskog ugovora s Dalekovodom.

No, čak i kad jedva sastavljaju kraj s krajem, bijeli ne žele odustati od nekih luksuza. Pa će tako od 17. do 31. siječnja boraviti u španjolskom gradu Marbella gdje će odraditi pripreme. Boravak u luksuznom Gran hotelu Guadalpin bijele će ukupno koštati 85.000 eura. Usporedbe radi, da su otišli u Antalyju gdje se inače pripremaju, uštedjeli bi više od 15 tisuća eura.

Thiaguinho se vraća u Brazil, a ni Paraiba vjerojatno neće još dugo

Daleko su ove financijske injekcije od konačnog rješenja Hajdukovog problema. Ovoga su se puta bijeli izvukli, ali neće Hajduk moći još dugo svaki mjesec isplaćivati pet do šest milijuna kuna samo za plaće. Na Poljudu ima daleko previše igrača, među kojima mnogi primaju astronomske svote za sjedenje na tribinama pa se treba polako početi rješavati kadrovskog viška.

Prvi na listi za odstrel su brazilska "pojačanja" Thiaguinho i Paraiba, javljaju SN. Za njih je Hajduk dao Gremiju 2,2 milijuna kuna odštete, a oni su dobili godišnje ugovore od 60.000 eura. Thiaguinho za taj novac nije pokazao baš ništa, nije ni vidio loptu, a Paraiba je možda mogao i više, ali ozljeda mu je znatno skratila sezonu. Oba su Brazilca razgovarala s Ivicom Šurjakom, a Nadzorni bi odbor sutra trebao potvrditi da se Thiaguinho vraća u Brazil.

Sudbina Paraibe je, s druge strane, još neizvjesna. Oba su Brazilca, podsjećamo, u Hajduk došla samo na posudbu. Bijeli još razmišljaju hoće li otkupiti Paraibin ugovor, ali vrlo je vjerojatno da će iz Gremija tražiti više od 200.000 eura, što je gornja granica koju su na Poljudu spremni izbrojati za brazilskog napadača. Ukoliko dogovor ne bude postignut, i Paraiba će vrlo brzo biti na avionu za Rio.

Rodić, Smoje, Buljat i Jertec su višak

No, daleko su Brazilci od Hajdukove najveće glavobolje. Treba riješiti status Rodića i Smoje, koji su dovedeni kao pojačanja, ali Edoardo Reja ih niti ne primjećuje, te Marijana Buljata i Jerteca kojima su ugovorima zagarantirane astronomske svote, a Hajduk ih se želi riješiti. Rodić će navodno biti najsretniji ako dobije raskid ugovora, a ostaloj će trojici struka bijelih savjetovati da pronađu novi klub.

Financijske probleme Hajduku stvaraju i cifre na ugovorima koje su potpisali Vejić, Šerić, Andrić i braća Sharbini. Njih se bijeli ne žele odreći, ali svakako će pregovarati o smanjenju plaće. Mlađe kadrove koji zasad nisu spremni za prvi sastav Hajduka (Sačera, Obšivača, Tokića, Grubića i Pezu) će struka vjerojatno poslati na posudbu.

Pročitajte više