HAJDUK

Hajduk krenuo na pripreme i otkrio imena protivnika. Jedan igrač napustio klub

Foto: hajduk.hr

NOGOMETAŠI Hajduka krenuli su na pripreme u Tursku gdje će se zadržati četiri tjedna. Igrači, trener i stružni stožer otputovali su danas prema Zagrebu odakle će u srijedu ujutro poletjeti prema Antalyji i Hajdukovoj tradicionalnoj zimskoj bazi za pripreme u Beleku.

Protiv koga će igrati?

Hajduk će u Turskoj odigrati pet prijateljskih utakmica. Prva u nizu bit će protiv Dinama iz Bukurešta 13. siječnja. Nakon toga, 19. siječnja i tri dana kasnije, odmjerit će snage sa švicarskim Grasshopperom, odnosno Šahtarom iz Donjecka.

Samo dva dana kasnije, 22. siječnja Hajduk će igrati protiv mađarskog Ujpešta, a 25. siječnja pripreme će zaključiti pripremnim ogledom protiv Šahtara iz Soligorska.

Tko je pozvan na pripreme?

Trener Siniša Oreščanin na pripreme je poveo ukupno 31 igrača. To su redom:

1 Tomislav Duka, 3 Borja López, 4 Božo Mikulić, 5 Hamza Barry, 6 Darko Nejašmić, 7 Ádám Gyurcsó, 8 Jakov Blagaić, 10 Mijo Caktaš, 11 Michele Šego, 13 Goran Blažević, 14 Luka Pasariček, 15 Ante Palaversa, 16 Ivica Batarelo, 17 Josip Juranović, 19 Ivan Delić, 21 Jairo, 22 Mirko Ivanovski, 23 Anthony Kalik, 24 Stanko Jurić, 25 Emir Sahiti, 29 Stipe Vučur, 30 Josip Bašić, 31 André Fomitschow, 32 Fran Tudor, 33 Domagoj Bradarić, 34 Ardian Ismajli, 40 Marin Ljubić, 44 Mario Vušković, 70 Josip Posavec, 88 Jurica Pršir i 91 Tonio Teklić.

Sporazumni raskid sa Šehićem

U jeku odlaska na pripreme, Hajduk je uspio i raskinuti jedan ugovor. Sporazumno je prekinuta suradnja splitskog kluba i bh. igrača Edina Šehića.

23-godišnji krilni napadač došao je u Hajduk u 2017. godine iz NK Zagreb, pa je prošlu godinu proveo na posudbi u Rudaru iz Velenja.

Za Hajduk je debitirao 16. srpnja 2017. godine u pobjedi protiv Lokomotive (1:3) u Zagrebu. Posljednji je put igrao za Hajduk 4. studenoga 2018. godine u gostujućem remiju kod Gorice (1:1). Ukupno je 19 puta nosio dres Hajduka, šest puta je igrao u prvih 11.

U strijelce se nije upisivao, a jednom je bio asistent. Klub mu se na službenim stranicama zahvalio na svemu što je pružio u bijelom dresu te zaželio puno sreće u nastavku karijere.

Detaljan popis igrača koji su otišli na pripreme, kao i Hajdukov raspored utakmica u Turskoj pogledajte u dokumentu ispod.

Popis nogometaša za priprem... by on Scribd

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više