Hajduk na Braču pronašao pobjednički eliksir: Kombinacija mladosti i iskustva!

KOLEKTIVAC nije samo nekadašnje ime zonaša iz Postira, nego i kredo pod kojim su se okupili hajdukovci na igralištu njihove bodulske baze.

Naravno da pošteni i omiljeni Goran Vučević, još jedan iz plejade Hajdukovih fanatika, nije lagao kada je rekao "preuzeo sam klupu prve momčadi na najviše tri utakmice, a ponašat ću se kao da ostajem deset godina", jer odmah je studiozno prionuo poslu uz asistenciju vječnog i neprolaznog pomoćnog Joška Španjića, koji i ovog trenera slijedi u stopu, jednako pažljivo slušajući zamisli na riječima ekonomičnog Gogija kao što je upijao višesatne monologe elokventnog Špace.



Osim dobre, vesele atmosfere koja vlada u svakom dijelu klupskog korpusa, ono što posebno upada u oči dok promatramo Hajdukove pripreme u miru i izolaciji Brača je zajedništvo igrača, trenera i navijača, kojem ne smeta ni generacijski jaz. Tako u šali za vrijeme šetnje uz more prednjače oni stariji - pomoćni trener Tonči Gabrić (čiju glavu poslovično krase najprestižniji modeli "cvika") i oružar Miro Čolak, koji su se "dohvatili" praćeni smiješkom mlađih - Vukušića, Sharbinija i Subašića, koji se zabavljao i lizalicom.

Nakon toga odrađen je drugi trening toga dana, na kojem opet bilježimo iskaze jedinstva, tako prijeko potrebnoga pred važnu europsku utakmicu - dok se Anas Sharbini krijepio vodom na klupi uz teren, društvo mu je pravio postirski talisman Bilih, stariji gospodin koji za sebe kaže kako donosi sreću Hajduku.

Pročitajte više