PROBLEMI NA POLJUDU Hajduk na najveći derbi bez šestorice prvotimaca

Foto: Hina

USKORO se igra najveći hrvatski derbi, prvi u novoj sezoni HNL-a. Dinamo i Hajduk u nedjelju, od 19 sati igraju na Maksimiru.

Hajdukov trener Joan Carrillo dan uoči derbija otkrio je loše vijesti, u Zagreb će ići bez čak šestorice prvotimaca.

Španjolac je na presici čestitao praznik Dan pobjede, a onda je otkrio kakvih ima problema u momčadi.

"Borja Lopez ima problem s aduktorom, a nakon Brondbyja je bio jako umoran i odlučili smo da ostane kod kuće. Ante Erceg također ima problema i umoran je, Toma Bašić je daleko od prave forme, a Ivana Pešića su stisla leđa", nizao je Carrillo imena ozlijeđenih. Na put neće ni Grbić ni Tudor.

"Svi čekaju da im kažemo da igraju, Erceg je rekao da bi istrčao i bez jedne noge, ali ako se ne može... Naći ćemo nekoga tko će ih zamijeniti".

Hajduk je prije samo nekoliko mjeseci pobijedio Dinamo na Maksimiru i tako gurnuo Rijeku prema naslovu prvaka. Dinamo je otada promijenio trenera i dio igrača, a Hajduk je ostao isti tim.

"Idemo u Zagreb pobijediti Dinamo. Važna su nam tri boda. Znamo njihovu snagu, ali i naš potencijal. Ako su naši igrači uvjereni u to da možemo pobijediti, onda ćemo slaviti, a ako nismo, onda je najbolje da ostanemo doma".  

"Pozitivno je što nismo imali puno promjena, sve više rastemo. Dinamo je promijenio trenera i sustav u 4-2-3-1, sigurno će ovaj put biti drugačija utakmica. Moramo biti hrabri, a obrana dobro koncentrirana".

Osvrnuo se i na jučerašnji ždrijeb UEFA-e koji je Hajduku donio okršaje s Evertonom za Europsku ligu.

"Nema smisla raditi usporedbe, dobili smo jaču momčad, ali ćemo svejedno ići na pobjedu. Nogomet je strast, nadamo se pobjedi, a ne mogu nas pobijediti u htijenju i želji. Ali prvo trebamo odigrati s Dinamom, tek onda ćemo o Evertonu". 

 

Pročitajte više