Supersport HNL

Hajduk nakon Kalinića ostao bez još jednog prvotimca

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

HAJDUK je u utakmici Superkupa protiv Dinama ostao bez iskusnog napadača Nikole Kalinića, kojem je u duelu s Rasmusom Lauritsenom slomljen nožni prst. 34-godišnjak će zbog toga izbivati najmanje tri tjedna te je sigurno da će propustiti oglede s Istrom i Varaždinom u prvenstvu, a još se ne može sa sigurnošću reći hoće li biti spreman za prvu europsku utakmicu 4. kolovoza.

Kalinić i Fossati otpali za početak sezone

Sve ovo vrijedi i za Marca Fossatija, osim što se u njegovom slučaju radi o ozljedi zadnje lože zbog koje nije bio ni u kadru za utakmicu s Dinamom. Talijanski veznjak i domaći napadač trebali su propustiti i Jadranski derbi, ali isti je odgođen na zahtjev Rijeke koja nešto ranije kreće u europske izazove. 

Rijeka tražila odgodu derbija

Utakmica se odgodila na zahtjev HNK Rijeka, koja je pismeno zatražila odgodu utakmice 2. kola SuperSport HNL zbog pripreme i nastupa na utakmicama 2. kola kvalifikacija za UEFA Konferencijsku ligu. Rijeka ima velikih problema s ozlijeđenim igračima, a u 2. kolu kvalifikacija Konferencijske lige igra protiv švedskog Djurgardena.

 

Pročitajte više