esport

Hajduk napravio eSport momčad

Foto: Robert Matić/Pixsell

POTPISOM suradnje s e-momčadi za Pro Evolution Soccer - eFootball PES (mod PRO 11v11) HNK Hajduk prvi put će zakoračiti u svijet gejminga.

Hajdukova eSport momčad natjecat će se u prvom profesionalnom natjecanju 11v11 u organizaciji VGL eSports & HFP (Virtual Gaming Leagues & Helenic Federation PES - Greece) koje započinje 2. listopada, a liga se zove HFP Legendary League .

Mod igre 11v11 u kojem svaki igrač upravlja svojim igračem na igrici nastao je ove godine i postaje sve popularniji, organizira se sve više liga te mu pristupa sve više službenih momčadi. Primjerice, u Poljskoj već postoji službena liga u modu 11v11 koja broji 8 eSport momčadi, a najpoznatije su Gornik Zabrze i Slask Wroclaw.

Mod 11v11 je dosta popularan kod gejmera jer su ocjene virtualnih igrača iste (overall ocjena max 85) i upravo iz tog razloga do izražaja dolazi vještina igrača za joystickom.

Općenito eSport se najjednostavnije može opisati kao natjecateljsko igranje videoigara koje se igraju na računalima (PC), konzolama (PlayStation, Xbox, Nintendo Switch itd.), a u posljednje vrijeme sve više i na mobilnim telefonima. Riječ je o jednoj od najbrže rastućih industrija svijeta, koja neprestano pomiče granice…

Sve utakmice eSport momčadi HNK Hajduk možete pogledati na službenom Hajdukovom Twitch kanalu svakog utorka. 

Pročitajte više