Hajduk nije pustio Pukštasa na pripreme A-reprezentacije SAD-a

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

SENIORSKA nogometna reprezentacija SAD-a odradit će vlastite zimske pripreme na Floridi tijekom siječnja, a 20. 1. će odigrati prijateljsku utakmicu sa Slovenijom u San Antoniju. Ne radi se o službenom FIFA-inom terminu a, izbornik Gregg Berhalter pozvao je 25 igrača od kojih svi igraju u američkom MLS-u koji je trenutno u pauzi između dvije sezone, a čak 15 ih još nije nastupilo za A-selekciju.

Amerikanci ovu prigodu koriste za isprobavanje mlađih igrača od kojih većina ima do 23 godine i pravo nastupa na Olimpijskim igrama na ljeto. Berhalter je u razgovoru s medijima otkrio kako je na pripreme zvao i 19-godišnjeg veznjaka Hajduka Rokasa Pukštasa, ali klub mu nije dozvolio odlazak u reprezentaciju tijekom vlastitih priprema. 

Ni Belgijanci ne puštaju svog igrača

Pukštas je neprikosnoveni član prve postave Hajduka i jedan od njegovih najboljih igrača, a sam trener Mislav Karoglan je ranije ove sezone rekao kako bez mladog Amerikanca litavskih korijena ne može zamisliti svoju ekipu: "Ja Hajduk ne mogu zamisliti bez njega, to je profil igrača koji je posebno dobar u velikim utakmicama. Ne filozofira, malo se ubrza i tu je najbolji."

Berhalter je otkrio kako dozvolu za priključenje reprezentaciji nije dobio ni 21-godišnji krilni napadač belgijskog Westerloa Griffin Yow, koji je uz Pukštasa jedini igrač s europskom adresom koji je pozvan na ovo okupljanje, ali na kraju će ga ipak činiti isključivo MLS igrači. Pukštas još nije debitirao za SAD, ali je očito na izbornikovom radaru.

Pročitajte više