HAJDUK U EUROPI

Hajduk objavio golove velike pobjede. Navijače oduševila Krovinovićeva gesta

Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL

FILIP KROVINOVIĆ (26) bio je jedan od najboljih igrača Hajduka u pobjedi nad Vitorijom Guimaraes (3:1) u prvoj utakmici trećeg kvalifikacijskog pretkola za Konferencijsku ligu. Hajdukov veznjak zabio je fantastičan pogodak u 87. minuti. Sjajnim udarcem lijevom nogom s 20-ak metara probio je gostujućeg kapetana i vratara Brunu Varelu i postavio konačnih 3:1 na Poljudu uoči uzvratne utakmice (srijeda, 18 sati).

Navijači oduševljeni Krovinovićevim potezom

Krovinović je navijače Hajduka oduševio i kompletnim pristupom, koji je na visokoj razini od njegovog dolaska u klub prošloga ljeta. Hajduk je na svom Facebooku objavio golove sinoćnje pobjede, a fanovi splitskog kluba oduševljeni su Krovinovićevim reakcijama na sve pogotke suigrača.

Podsjetimo, Vitoria je povela u 61. minuti golčinom Miguela Mage, a onda je uslijedio preokret hrvatskog doprvaka. Emir Sahiti pogodio je u 67. minuti za izjednačenje, Dario Melnjak je u 75. minuti preokrenuo na 2:1, a Krovinović je prekrasnim pogotkom donio Hajduku uvjerljivu prednost.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ VIDEO.

Navijači Hajduka posebno naglašavaju Krovinovićev potez nakon drugog gola. Jedan je navijač dobio preko 300 lajkova na komentar:

"Svi slave nakon drugog gola, a Krova kaže daj loptu. Na kraju s njom pokupi paučinu. Svaka čast grande KROVA!!!"

Krovinović nakon pobjede: Nemamo se čega bojati

"Vitoria je domaćinska ekipa, ali nemamo se čega bojati. U Portugal idemo s gardom i respektom. Više sam puta igrao tamo, kod Vitorije. Većinom sam izlazio kao pobjednik. Već samom sam sebi dosadan, ali vjerujem u ekipu", rekao je Krovinović nakon pobjede na Poljudu.

Uzvratni susret igra se za tjedan dana. Pobjednik ovog dvoboja u play-offu Konferencijske lige igrat će protiv Villarreala, koji je prošle sezone igrao polufinale Lige prvaka, a godinu ranije osvojio Europa ligu.

Navijač Hajduka 

Krovinović je karijeru započeo u Lokomotivinoj školi nogometa 2004. godine. Tri godine kasnije prešao je u Dinamo, a od 2009. do 2012. bio je član NK Zagreba, u kojem je i zaigrao seniorski nogomet. U samom početku karijere rođeni se Zagrepčanin deklarirao kao navijač Hajduka, a 2015. je bio blizu transfera u splitski klub.

Ipak, završio je u portugalskom Rio Aveu, iz kojeg se 2017. otisnuo u lisabonski velikan Benficu. Ondje su ga u naponu snage zaustavile teške ozljede pa se podizao na posudbama u engleskim klubovima (WBA i Nottingham Forrest). Prošlog je ljeta potpisao za Hajduk u velikom transferu.

Pročitajte više