Hajduk od 16:30 pred punim Poljudom napada Dinamo koji bježi deset bodova

Foto: Hina

DEVETO kolo HNL-a donosi najveći hrvatski derbi između Hajduka i Dinama. Dvoboj se igra na Poljudu od 16:30.

Dinamo nakon osam odigranih kola bježi Hajduku čak deset bodova, Modri su prvi na ljestvici, dok Bijeli drže šesto mjesto.

Hajduk je jučer potvrdio da je do 14 sati prodao 21 tisuću ulaznica, a do početka utakmice očekuje se prodaja i ostatka ulaznica te bi na današnjem derbiju trebalo biti oko 30-ak tisuća domaćih navijača, a gostiju iz Zagreba očekuje se oko tisuću.

CIJENE ULAZNICA:

Zapad - 90 kuna (djeca 45 kuna)
Istok - 70 kuna (djeca 35 kuna)
Sjever - 50 kuna (djeca 25 kuna)
Jug - 50 kuna (djeca 10 kuna)

Dvoboj na Poljudu najavili su Nenad Bjelica i Zoran Vulić.

"Dinamo igra na kontre i polukontre. I kući i vanka. Imaju odlične bokove. Pa Olmo, Hajrović, Gavranović... Sve odlični igrači. Ali nikome neću dopustiti da ovdje bude gazda", rekao je trener Hajduka Vulić pa nastavio:

"Odigrao sam mnoge velike derbije s Dinamom i te utakmice su mi u divnoj uspomeni, posebno ona 1987. na Maksimiru koja je završila 3:3, kada sam Ladiću zabio gol s gotovo 30 metara. Često se sjetim tih velikih derbija, ali povodom događaja zadnjih dana, to radim s tugom i sjetom. Jer u vrijeme utakmica kojih se sjećam vladalo je zajedništvo, BBB i Torcida su bili na istoj strani. A danas, kada vidite što rade, hvata me tuga, iskreno. Nedostaju mi vremena u kojima su Hajduk i Dinamo igrali velike utakmice, u sjajnoj atmosferi, ali bez navijačkih sukoba i neprijateljstava. Tako da evo danas moram povodom ove utakmice govoriti o nečemu što nema veze s nogometom", zaključio je Vulić.


Bjelica ističe da Hajduk ima novu energiju.

"Imam visoko mišljenje o Vuliću, njegovi prijašnji rezultati s Hajdukom, kao i trenutni, pokazuju koliko je dobar trener. Sada Hajduk izgleda drugačije nego na startu sezone, ima novu energiju. Svojim igrama Hajduk i Dinamo zaslužili su veliki interes koji vlada za derbi", izjavio je Bjelica uoči odlaska u Split.

Hajduk i Dinamo bi od prve minute trebali krenuti napadački.

Očekivane postave:

HAJDUK (4-3-3) Posavec - Juranović, Vučur, Lopez, Filip - Palaversa, Hamza, Caktaš - Jairo, Ivanovski, Gyurcso

DINAMO (4-1-4-1) Livaković - Stojanović, Theophile, Dilaver, Leovac, - Ademi, Kadzior, Gojak, Olmo, Oršić - Gavranović

Prema Transfermarktu momčad Hajduka vrijedi 19 milijuna eura, dok je ukupna vrijednost momčadi Dinama 50 milijuna eura.

Derbi počinje u 16:30, a sudit će ga Ivan Bebek.
 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više