Hajduk opet podbacio, Rijeka bolja od Intera

JOŠ JEDAN loš nastup prikazali su igrači Hajduka koji su u utakmici 16. kola Prva HNL protiv Pule S.č. remizirali sa 1:1. Hajduk je poveo u 10. minuti pogotkom Kranjčara iz 11-erca, a Pula je uspjela izjednačiti u 74. minuti zgoditkom Šehića.

Nogometaši Rijeke u Zaprešiću su bili znatno dominantniji i zasluženo su pobjedili sa 0:2. Osiječani su na Gradskom vrtu prikazali bolju igru, ali minimalna pobjeda govori da su gosti iz Velike zadali dosta muke domaćinu koji je ipak uspio izvući tri boda.

Prvu prigodu Hajduk je dobio već u 9. minuti nakon oštrog starta braniča Pamića nad Nikom Kranjčarom. Hajdukov je veznjak bio i izvođač kaznenog udarca kojim je lako doveo svoju momčad do vodstva od 1:0.

U nastavku susreta Hajduk je pokazao nešto bolju igru, iako gosti iz Pule nisu prezali od pokušaja udara na Hajdukova vrata.

Puljani su imali odličnu prigodu za izjednačenje u 15. minuti, ali domaća obrana uspjela je spriječiti gostujuće namjere.

U 53. minuti Hajdukov vratar Kale za malo je osigurao izjednačenje rezultata. Nakon dobre intervencije lopta mu je ispala iz ruke, no na sreću domaćina rezultat je ostao nepromijenjen.

Gosti iz Pule uspjeli su izjednačiti u 74. minuti igre kada je Šehić lijepo prošao domaću obranu te je lobom Kalea postigao zgoditak za 1:1.

Kako se utakmica na Poljudu primicala kraju tako su igrači Hajduka imali sve manje šanse za postizanjem novog vodstva. I do isteka 90. minute Hajdukovci nisu stvorili izglednu priliku za vodstvo, dok su gosti iz Pule lijepo branili zasluženi bod.

Nakon što je Kovačić odredio tri minute nadoknade, Hajdukovci su još jednom ozbiljnije pokušali postići vodstvo i osigurati tri boda, međutim utakmica je završila remijem 1:1 i opravdanim nezadovoljstvom i zvižducima Hajdukovih navijača.

Utakmicu splitskog prvoligaša došao je gledati rekordno niski broj od svega 600-njak gledatelja. Susret je sudio Kovačić iz Križevaca.

Utakmica u Zaprešiću krenula je jakim tempom. Prvu ozbiljnu prigodu Riječani su imali u 20. minuti kada je Prišć krenuo u brzu kontru, no Interova obrana prekinula je ovu akciju.

Završnica prvog poluvremena potpuno je pripala riječkom trojcu Novaković - Linić - Sharbini koji su četiri puta ozbiljno zaprijetili domaćinima. Iako u tim akcijama nije bilo zgoditaka, napori Riječana isplatili su se pred kraj prvog dijela.

Riječani su zgoditak postigli u 42. minuti igre kada su poveli sa 0:1. Do kraja poluvremena nije bilo promjene rezultata.

Drugi zgoditak gostujući igrači postigli su u 63. minuti susreta. Strijelac je bio Davor Vugrinec koji je zatresao mrežu Intera za konačnih 0:2.

Utakmicu u Zaprešiću vodio je Ante Vučemilović iz Osijeka.

Osijek je u prvih 45 minuta igre pokazao taktički bolju igru, međutim to nije bilo dovoljno za postizanje prednosti.

Prvi gol na "slavonskom" derbiju postigao je u 60. minuti susreta Marko Dinjar. Loptu je sa 40-ak metara snažno šutirao Ante Vitajić, lopta se nakon toga odbila od vratara Čavline, ali se Dinjar našao na pravom mjestu i sa pet metara postigao zgoditak za 1:0.

U 83. minuti igrač Kamen Ingrada Marko Zelenika imao je dobru šut prigodu prema vratima Osijeka, ali lopta je bez veće prijetnje prošla pored vrata.

Pred 2000 gledatelja na stadionu u Gradskom vrtu sudio je Petir iz Kašine.

Foto: FAH

Pročitajte više