HAJDUK OSTAJE BEZ TRENERA? Mađari prate Carrilla, predsjednik Saveza došao na Poljud!

Foto: Pixsell / H. Jelavić (predsjednik mađarskog saveza u lijevom donjem kutu, gleda utakmicu na Poljudu) 

U KASNO nedjeljno večer iz Mađarske nam je stigla vrlo zanimljiva informacija. Veliki derbi hrvatskog nogometa između Hajduka i Dinama u subotu navečer u Splitu pohodio je i predsjednik mađarskog nogometnog saveza Sandor Csány koji je cijelu utakmicu u anonimnosti proveo u VIP loži poljudskog stadiona. Potpuno neočekivano Csány se pred sam kraj dvoboja našao usred sukoba čelništva Hajduka - predsjednika Ivana Kosa i sportskog direktora Marija Branca i Dinama - financijskog stručnjaka Mateja Škegre i direktora za sigurnost Krešimira Antolića.

Vrlo vjerojatno nitko ne bi ni primijetio da je Csány ovog vikenda pohodio Poljud da se nisu odigrale bizarne scene između vrhuške dvaju rivalnih klubova, a čije su fotografije obišle pola Starog kontinenta. Igrom slučaja završile su i u Mađarskoj, gdje je Karolyju Poru, tamošnjem novinaru bilo prilično zanimljivo kojim je to povodom predsjednik mađarskog nogometnog saveza bio na utakmici Hajduka i Dinama. Nakon što je obavio nekoliko telefonskih poziva, a unatoč tome što je saznao da je OTP banka, koje je Csany predsjednik, nedavno kupila Splitsku banku, nazvao me te prezentirao mogućnost kako je predsjednik saveza na klupi Mađarske želi upravo Joana Carrilla.

Prije nešto više od mjesec dana zbog loših rezultata u kvalifikacijama za SP, predsjednik Csány dao je otkaz Berndu Storcku, dok je izborničku klupu privremenu preuzeo njegov pomoćnik Zoltán Szélesi. Storck je tijekom svog mandata napravio velike stvari; kvalificirao se na EP prošle godine, prvo veliko natjecanje za Mađarsku nakon 30 godina, da bi potom sjajnu formu potvrdio i u Francuskoj. Osvojio je prvo mjesto skupine ispred Islanda, Portugala i Austrije, a onda ispao u osmini finala od Belgije, što je bio najveći doseg reprezentacije u zadnjih 40 godina.

No sve to strogom predsjedniku Csányju nije bilo dovoljno pa mu je, kada je Mađarska i statistički izgubila šanse za plasman u Rusiju, uručio otkaz, istaknuvši na press konferenciji kako nema osjećaj da reprezentacija pod njegovim vodstvo može napredovati. Mađarska je kvalifikacijsku skupinu završila kao trećeplasirana, a prva dva mjesta s jednakim brojem bodova zauzeli su Portugal i Švicarska. Obje reprezentacije upisale su fantastičnih devet pobjeda uz jedan poraz koji su nanijele jedna drugoj.

Carrillo je bio prvak s Videotonom

Csány je već mjesec dana u potrazi za Storckovim nasljednikom, a ona ga je navodno dovela do španjolskog stratega Hajduka Joana Carrilla. Nekoliko godina prije no što je preuzeo Hajduk, Španjolac je jako uspješno vodio mađarski Videoton s kojim je premoćno osvojio naslov prvaka. Carrillo je tad u Mađarskoj ostao upamćen kao principijelan i karakteran čovjek te veliki stručnjak, a samim time i potencijalna opcija za preuzimanje izborničke palice.

Hoće li ga Hajduk pustiti i za koliki iznos te zanima li uopće Carrilla izborničko mjesto, za sada nije poznato. Ono što je pak potpuno jasno - njegov bi eventualni odlazak bio veliki udarac za Hajduk. Nakon dugo vremena Bijeli imaju stratega s dovoljno znanja i strpljenja da odradi smislen i dugoročan posao. Veliki je broj i onih koji priželjkuju njegov odlazak, no dojam je kako bi neki novi čovjek u ovom trenutku samo vratio cijelu priču nekoliko koraka unatrag. 

Pročitajte više