Hajduk osvojio Superkup

Hajduk je većim dijelom utakmice bio premoćnija momčad. Dinamo je inicijativu na terenu imao jedino u zadnjih 15-ak minuta prvog poluvremena.

Utakmicu je obilježio i veliki broj žutih kartona, čak sedam. Četiri su zaradili igrači Hajduka, dok su jedan manje zaradili igrači Dinama.

Utakmica je odigrana na Poljudu pred 15.000 gledatelja, a sudio ju je, danas vrlo dobri, Ivan Bebek.

Tijek utakmice

Hajduk prvu priliku ima u petoj minuti. Blatnjak je ubacio loptu prema kaznenom prostoru, ali Dinamovi braniči su loptu izbili u korner. Nakon udarca iz kuta Vejić loptu šalje glavom pored gola.

U 10. minuti Splićani odlično prolaze kroz vezni red Dinama, lopta dolazi do Pralije koji ulazi u šesnaesterac te se nakon par koraka odlučuje na udarac, ali mu u blok ulazi Damir Milinović.

Nakon ubačaja s lijeve strane u 12. minuti, Almir Turković glavom upućuje udarac prema Turini, ali lopta odlazi pored gola.

Prvi žuti karton na utakmici zaradio je Vlatko Đolonga u 15. minuti zbog starta nad Bošnjakom.

U 20. minuti Pralija odlično upošljava mladog Šutu koji se, skoro pa iz mrtvog kuta, odlučuje na udarac, ali lopta odlazi tik uz vratnicu.

U 22. minuti Kranjčar dodaje da Silvi koji pokušava poslati povratnu loptu do usamljenog Kranjčara, ali Hajdukov vratar Balić ga uspijeva omesti i prva Dinamova prilika propada.

U istoj minuti Blatnjak probija desnu stranu i dodaje Petru Šuti koji umalo s ruba šesnaesterca pogađa rašlje Ivana Turine.

Dinamo je zagospodario terenom, često dolaze do Hajdukovog kaznenog prostora, ali nedostaje im zadnji pas.

U 39. minuti Balić radi grešku te Hajdukova mreža ostaje prazna. Da Silva upućuje loptu prema Ljubojeviću, ali Vejić je brži i rezultat ostaje nepromijenjen.

U 43. minuti MIlinović radi pogrešku. Šuto dolazi do lopte, ubacuje ju u šesnaesterac, a Carević glavom puca pored gola.

Dvije minute kasnije, Pranjić probija lijevu stranu, ubacuje u Hajdukov kazneni prostor, a da Silva glavom puca preko gola.

U 47. minuti Pralija pronalazi Šutu koji ulazi u šesnaesterac, te pokušava loptu proslijediti do Turkovića, ali Milinović do nje dolazi prvi.

Dvije minute kasnije Hajduk dolazi u vodstvo. Šuto ubacuje loptu u šesnaesterac, Lučić radi pogrešku i propušta loptu. Ona dolazi do Blatnjaka koji ju bez većih problema šalje iza Turininih leđa.

U 53. minuti, nakon ubačaja u kazneni prostor, Ljubojević šalje loptu glavom visoko iznad gola.

Mato Neretljak u 56. minuti tuče s oko 30 metara, ali lopta odlazi pored gola.

Minutu kasnije, nakon gužve u kaznenom prostoru Dinama, Blatnjak iz vrlo izgledne pozicije šalje loptu visoko iznad gola.

U 59. minuti Frane Ćaćić izvodi udarac iz kuta i umalo iznenađuje Ivana Turinu.

Nenad Pralija u 60. minuti upućuje snažan udarac prema Dinamovim vratima, ali Ivan Turina krajnjim naporom odbija loptu u korner.

Žuti karton za Hrvoja Vejića u 62. minuti zbog prekršaja nad Eduardom da Silvom. Zahora izvodi slobodan udarac, ali lopta odlazi iznad gola.

Žute kartone zbog naguravanja zaradili su Mijatović i Neretljak u 65. minuti.

U 70. minuti Kranjčar ubacuje u kazneni prostor, a Zahora glavom puca pored gola.

Mario Lučić u 71. minuti dobiva žuti karton.

U 74. minuti, nakon ubačaja u kazneni prostor Hajduka iz slobodnog udarca, Balić odlazi u prazno, a Mijatović loptu šalje iznad gola.

U 76. minuti Ćaćić je izveo udarac iz kuta, a Turina je nogom odbio loptu prema vlastitim vratima. Pranjić, koji je u tom trenutku stajao na crti, izbija loptu te rezultat ostaje nepromijenjen.

U 83. minuti žuti karton zaradio je Dinamov veznjak Hrvoje Štrok.

U 87. minuti Hrvoje Štrok upućuje projektil prema Balićevim vratima, ali lopta odlazi preko gola.

U 90. minuti Blatnjak pada u kaznenom prostoru, ali sudac Bebek samo odmahuje rukom.

U trećoj minuti sudačke nadoknade slobodan udarac za Dinamo sa 17 metara. Zahora puca, ali lopta odlazi tik uz vratnicu.

Sudac Bebek odsvirao je kraj utakmice. Hajduk je osvojio prvi trofej ove sezone - Superkup.

Član IO HNS-a Vlado Zec predao je pehar kapetanu Hajduka, Nenadu Praliji.

Balić - Žilić, Vejić, Neretljak -Šuto, Ćaćić, Pralija, Đolonga (od 88. Fileković) - Carević (od 75. Damjanović) - Blatnjak, Turković (od 58. Munhoz).

Turina - Lučić, Mijatović, Milinović - Bošnjak (od 72. Štrok), Tomić (od 72. Mujčin), Agić, Pranjić - Kranjčar - Ljubojević (od 58. Zahora) , da Silva.

Pripremio: Vedran Prga

Pročitajte više