Hajduk poslao talentiranog juniora na kaljenje u drugu ligu

Foto: EPA

ŠIMUN HRGOVIĆ (18) otišao je iz Hajduka u Solin. Riječ je o suradnji drugoligaša iz Solina i Hajduka. Lijevi bek Hajduka, koji je prošao pripreme u Sloveniji kod trenera Ivana Leke, poslan je u Solin da stječe seniorske minute. Radi se o dvojnoj registraciji, tako da bi, ako zatreba, mogao zaigrati na Poljudu ove sezone, no ondje su iskusni Dario Melnjak i novopridošli Ismael Diallo ispred njega.

Hrgović je rođeni Vukovarac i bio je važan prvotimac Hajdukovih juniora na putu do finala Lige prvaka. Hajduk ga je doveo iz Cibalije. ''Dido, ovo je za tebe'', napisao je Hrgović na majici nakon što je njegov Hajduk prošao u finale Lige prvaka. 

Rođeni Vukovarac

"Mi smo porijeklom iz Satrića, tu iz Dalmatinske zagore, ali živjeli smo u Vukovaru. Moj tata je došao poslom u Vukovar, trbuhom za kruhom. Ja i Šimun rođeni smo Vukovarci. A dida Luka, moj otac, mu je kupio prvi balun čim je prohodao. Dida je umro prije mjesec dana", ispričao je za Slobodnu Dalmaciju otac Ivica, inače sudionik Domovinskog rata, koji je u borbi na Trpinjskoj cesti dobio metak u vrat.

Spasili su ga suborci koji su ga izvukli kroz polje kukuruza. "Da, jesam, mi smo s Trpinjske ceste, tamo smo živjeli i prije rata, tamo smo i danas. I ratni sam vojni invalid, umirovljen. Svoj put sam odradio. Ali ne bih sada previše o tome", istaknuo je otac Ivica.

Pročitajte više