"Hajduk pročitana knjiga? Ne budite smiješni"

Ivo Cagalj/PIXSELL

HAJDUK u nedjelju od 15 sati gostuje kod Intera u Zaprešiću u 23. kolu HNL-a. Bijeli ulaze u tu utakmicu nakon dva uzastopna remija bez golova s Goricom i Rijekom, a Inter osokoljen pobjedom kod Slaven Belupa 1:0 te remijem s Goricom 2:2.

"Oni su momčad koja teži igri, koja ima svoju prepoznatljivost, ali i kvalitetu, naravno, koliko im protivnik dozvoli. Imaju problema u zadnjoj liniji, zbog toga im i dolaze novi igrači, pojačavaju se. Mi imamo svoje planove, gledamo sebe i mislimo da ćemo se još dignuti.  Ne bih se složio s oštricama medija da je naša igra pročitana knjiga. Jedno lošije poluvrijeme po buri nije pročitana knjiga", počeo je Hajdukov trener Siniša Oreščanin pa objasnio:

"Razmišljao sam potegnuti tu temu ili ne. Nonsens je da je naša igra pročitana knjiga, to su smiješne stvari. Imali smo problema protiv Gorice, ali ne u zadnjoj, nego u prvoj trećini, i to je normalan proces razvoja momčadi, pojavi se problem, mi ga riješimo. Sve se gleda kroz rezultat, ali mi smo mladi, rekli smo da će biti oscilacija. Uostalom, da nam je neko ponudio osam bodova iz ove četiri utakmice, mi bi ih vjerojatno prihvatili."

Kapetan Josip Juranović rekao je u šali da bi bio zadovoljan s 12 bodova iz sljedeće četiri utakmice.

"Kamo sreće da to bude 12 bodova, ali svaka je utakmica za sebe. Prve četiri smo prošli na zadovoljavajući način, imamo svoje planove kako se ušuljati u Europu, kako osvajati bodove po ciklusima od četiri utakmice. Ali Inter, Slaven, Istra i Rudeš su apsolutno zamke."

Inter je oslabljen za kapetana i najboljeg strijelca Komnena Andrića koji je otišao u Dinamo.

"Sigurno da će im on faliti, oni su bili jako oslonjeni na njega, potrošili su vrijeme na traženje zamjene, vidjet ćemo, utakmica će pokazati jesu li je pronašli. Oni su momčad koja jako dobro pliva u HNL-u, puno igrača mijenjaju, ali uvijek slože momčad na zadovoljavajući način."

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Pročitajte više