Hajduk prodaje omiljenog razbijača. Zaradit će sedmerostruko na njemu

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

LUKAS GRGIĆ (27), veznjak Hajduka, otišao je s Poljuda. Njegovo odredište je Beč, gdje će potpisati za Rapid nakon što odradi liječničke preglede. Ove sezone nije još nastupio za Hajduk u službenoj utakmici, odigrao je samo tri prijateljske. Trener Ivan Leko već mjesecima ne računa na njega.

Grgić je, kako pišu Austrijanci, već neko vrijeme želja Rapida. Austrijski Hrvat stigao je u siječnju prošle godine iz LASK-a u Hajduk, a i tada ga je htio Rapid. Grgić ugovor s Hajdukom ima sve do 2026. godine, no trener ga je otpisao.

Miljenik Torcide otpisan kod Leke

Zadnji put je punih 90 minuta odigrao još u ožujku ove godine. Mučile su ga ozljede i suspenzije, no uspio je skupiti 46 utakmica za Hajduk. Pritom je zabio dva gola i podijelio pet asistencija. Zbog borbenosti Grgić je jedan od miljenika Torcide.

Rapid traži zadnjeg veznog, što je Grgić znao igrati u Hajduku, no više mu odgovara pozicija centralnog veznjaka. Nju igraju Pukštas, Krovinović, a sada i novopridošli Odjidja-Ofoe. Austrijanci smatraju da će Grgić biti pojačanje za Rapid. U tom poslu će sjajno proći i Hajduk. Rješava se igrača na kojeg više ne računa, a za Grgića će zaraditi sedam puta više nego što ga je platio. Naime, LASK-u je za njega dao odštetu od 100 tisuća eura. Sada ga prodaje Rapidu za 750 tisuća eura. 

Pročitajte više