Hajduk proslavio 93. rođendan

NOGOMETNI klub Hajduk iz Splita obilježio je danas 93. rođendan svečanom sjednicom Skupštine kluba u Bijelom salonu na gradskom stadionu na Poljudu.

Na sjednici su dodijeljene nagrade i priznanja. Zlatni Hajdukov prsten uručen je legendarnom napadaču Hajduka Frani Matošiću, treneru Tomislavu Iviću nagrada za životno djelo, a nagrađen je i dugogodišnji suradnik hajdukove Omladinske škole Srećko Vidaković.

Četvorica najstarijih preplatnika dobila su doživotne pretplate za utakmice na Poljudu. Najstariji među njima pretplatnik je od 1953. godine.

Predsjednik kluba Branko Grgić, na skromnoj je svečanosti, kazao kako Hajduk s ponosom obilježava 93 godine kao najstariji hrvatski nogometni klub.

"Hajduk nas sve veže i spaja", kazao je Grgić, te nastavio:

"Ove smo godine, uz legende zaslužne za ono što Hajduk jest, odlučili vratiti i dio pomalo zaboravljene tradicije, ono što je prije bilo dobro, a to je nagraditi i on male ljude koji nisu toliko eksponirani, a cijelo vrijeme pomažu, žive i rade za Hajduk".

"Prava" rođendanska proslava splitskih bilih zbit će se u subotu na tradicionalnoj "Biloj noći" na kojoj će ih zabavljati Oliver Dragojević.

Pročitajte više