Hajduk remizirao s 10 igrača

SPLITSKI Hajduk ostvario je u Švicarskoj priželjkivani rezultat u prvom dvoboju Kupa UEFA protiv Grasshoppersa - neodlučeno uz postignuti pogodak. A prema prikazanoj igri, Hajduk bi u uzvratu za tri tjedna u Splitu trebao biti favorit za prolazak u 2. kolo.

Uzvrat je na rasporedu 15. listopada na Poljudu.

Nije bilo prave igre i prilika sve do 41. minute, kada Eduardo u šesnaestercu dobija loptu. Neretljak slabo reagira, a Brazilac u redovima prvaka Švicarske sprema loptu u vrata Hajduka. 1:0 za domaćine.

Hajdukov vratar Sunara u 43. minuti brani odličan udarac Švicaraca.

Ako su u prvom poluvremenu Hajdukovci bili ravnopravna momčad, u većem dijelu drugog su domaćini djelovali potpuno nemoćno.

U drugom poluvremenu Hajduk je krenuo po izjednačenje, a ta bolja i hrabrija igra nagrađena je u 60. minuti. Korner Računice na drugoj su stativi dočekali Skočibušić i Neretljak, a potonji je iskoristio nespretnost prvoga i zatresao Borerovu mrežu. Samo nekoliko trenutaka potom Krpan je mogao dovesti svoju momčad u vodstvo, ali je bio nekoliko centimetara kratak na ubačaj Bule.

Završnica je ponovno pripala Grasshoppersu i to stoga što je u 77. minuti kapetan Hajduka Srđan Andrić nesmotreno zaradio drugi žuti karton. Ipak, u srijedu odlični Sunara ukrotio je sva nastojanja domaćih da ipak dođu do prednosti pred uzvrat u Splitu.

Torcida je sjajno navijala, potpuno su nadglasali navijače Grasshoppersa i Hajduku stvorili domaćinsku atmosferu. Nažalost, na otvaranju drugog poluvremena pojedinci iz redova Torcide ponovno bacanjem baklji na teren rade žalosnu scenu. Šteta Hajduku i hrvatskom nogometu ponovno je nanesena od strane nekolicine huligana koji se vole nazivati navijačima. Kolika šteta - javit će nam iz UEFA-e kroz naredne tjedne.

Pred 7.000 gledatelja sudio je Irac Kelly.

Sastavi

GRASSHOPPERS: Borer, Opabunmi, Lichtsteiner, Jaggy, Gane (Magro, 74), Spycher, Chatruc, Salatić, Nunez, Eduardo, Petrić.

HAJDUK: Sunara, Neretljak, Skočibušić, Rukavina, Računica, Đolonga, Miladin, Andrić, Carević (Balajić, 90), Bule, Blatnjak (Krpan, 61).

Pročitajte više