Hajduk remizirao sa Slavenom, pobjede Intera i Zagreba

U SUSRETIMA 30. kola Prve HNL Hajduk je na Poljudu remizirao sa Slaven Belupom 0:0, a Inter je u Varaždinu svladao Varteks 1:2, pa se tako "div iz Zaprešića" po broju bodova izjednačio s Hajdukom.

Momčad Slaven Belupa uspjela je "zalediti" Hajduk na Poljudu, Splićani su djelovali posve bezidejno i neorganizirano, a budući da je Inter u Varaždinu svladao Varteks, pobjednika prvenstva mogao bi odlučiti predstojeći susret Inter - Hajduk.

Inter je primio pogodak već u 5. minuti, ali Zaprešićani se nisu predavali, da bi u drugom poluvremenu potpuno zavladali terenom te zabili dva gola i svojili tri izuzetno važna boda.

Tablica:

1. Hajduk 30 15 7 8 51-32 52
2. Inter 30 15 7 8 40-35 52
3. Zagreb 30 14 5 11 42-38 47
4. Rijeka 30 11 12 7 48-36 45
5. Slaven Belupo 30 12 8 10 35-33 44
6. Varteks 30 13 3 14 50-43 42

 

 

 


Varteks je poveo već u petoj minuti, Ivan Jolić je ostao usamljen u šesnaestercu Intera, dobro je primio loptu te ju sigurno smjestio iza vratara Intera Marka Šarlije.

Inter se nakon primljenog pogotka polako organizirao, te očajnički pokušavao doprijeti do gola domaćina, ali Varteks se vrlo dobro branio.

Do kraja prvog poluvremena Inter je izgledao prilično bezidejno na terenu, domaćini su sigurno kontrolirali igru te nisu dozvolili gostima da dođu do izglednijih prilika.

Gondžić je u 53. minuti iskoristio dobro ubacivanje Zekića, te s desetak metara glavom pogodio mrežu Varteksa.

U 62. minuti Ivan Jolić, strijelac jedinog pogotka, dobio je drugi žuti karton, pa je Varteks ostao s deset igrača, a samo minuti kasnije Ćorluka je nakon ubacivanja slijeva glavom pogodio mrežu Varteksa za vodstvo Intera 1:2.

Obrana Varteksa je u više navrata iskazala nesigurnost pri nabacivanju Intera u šesnaesterac, pa je tako Inter do kraja mogao zabiti još koji gol.

 

 


Slaven Belupo propustio je stopostotnu priliku u 10. minuti, Karabogdan je bio na samo dva metra od gola, ali loptu je ispred njega ipak uspio izbiti Đolonga.

U 21. minuti je nakon solo prodora iz daljine pucao Niko Kranjčar, ali lopta se odbila od jednog braniča Slavena.

Bušić je u 52. minuti uspio zabiti, ali prije toga dosuđeno je zaleđe i pogodak nije priznat.

Vejić je u 54. minuti propustio vrlo izglednu priliku, Kranjčar je dobro ubacio ali Vejić je iz neposredne blizine glavom prebacio gol.

Hajduk nikako nije uspio povezati redove i organizirati kvalitetne napade, a Slaven Belupo je vrlo uspješno osujetio napadačke ambicije Splićana.

Domaćini su do kraja susreta djelovali posve sterilno i nemoćno, najbolja prilika Hajduka bila je vratnica Nike Kranjčara u 60. minuti, a nekoliko puta je iz daljine tukao Dragičević, ali neprecizno.

Pred 5.000 gledatelja sudio je Gerek iz Zaboka.

 

 


Zagreb je u prvih 20-tak minuta uspostavio dominaciju na terenu, a najbolju priliku domaćina propustio je Jakirović, koji je u 19. minuti pucao izdaleka, ali loptu je uspio izbiti branič Rijeke.

Potkraj prvog poluvremena i Rijeka je nekoliko puta zaprijetila, ali bez uspjeha.

U 45. minuti je nakon dobre akcije Zagrebaša dosuđen penal za domaćine jer je Čaval igrao rukom u šesnaestercu, siguran izvođač je bio Jakirović i Zagreb je poveo 1:0.

Bartolović je u 57. minuti sjajno izvedenim slobodnim udarcem s 25 metara pogodio za 2:0, a u 70. minuti dosuđen je penal za goste jer je Brkljača igrao rukom, siguran izvođač bio je Tomo Erceg.

Iako su do kraja susreta obje momčadi imale svoje prilike, susret je završio rezultatom 2:1.

Pred 500 gledatelja sudio je Šupraha iz Kolana.

Pročitajte više