Transferi

Hajduk se rješava igrača plaćenog 450 tisuća eura, presudila mu je jedna mana

Foto: Miranda Cikotić/Pixsell

ADAM GYURCSO kraj prijelaznog roka ne bi trebao dočekati u Hajduku. Želja i igrača i kluba je da mađarski ofenzivac ovog ljeta promijeni sredinu.

Stigao je u Hajduk prije godinu i pol dana kao jedan od rijetkih nogometaša za koje je Hajduk iskrcao odštetu od skoro pola milijuna eura (450 tisuća eura). U prvoj polusezoni je zabio šest golova uz pet asistencija, a u prvoj cijeloj sezoni upisao je 11 asistencija i zabio četiri pogotka. 

Nakon promjene trenera i dolaska Damira Burića 28-godišnji Mađar je dobio priliku odmah protiv Istre. Na njegovoj strani je curilo sa svih strana jer je Gyurcsu najveća mana ta što ne voli defenzivne zadatke. Ta mana ga je koštala mjesta kod Burića koji želi u momčadi ratnike i što više nogometaša koji su u stanju igrati u oba smjera. 

Nakon utakmice nije bio među igračima koji su konkurirali za nastup u Varaždinu. Onda je domaći ogled s Lokomotivom odgledao s klupe, a zatim nije putovao ni u Koprivnicu na okršaj. Nije bio u konkurenciji ni protiv Gorice i Osijeka pa je jasno da za njega u Hajduku više nema mjesta.

Mediji iz Mađarske pišu da će se Gyurcso vratiti u domovinu. Želi ga dovesti Puškaš Akademija, prvoligaški klub osnovan 2005. godine. Hajduk se nadao da će za njega dobiti 700 tisuća eura, ali kako se bliži kraj prijelaznog roka, zahtjevi splitskog kluba su sve manji. Navodno će pristati i na jednogodišnju posudbu s tim da Puškaš Akademija može otkupiti njegov ugovor na kraju sezone.

Pročitajte više