Hajduk u Čakovcu odnio tri boda

PRVU utakmicu nove, 16. po redu, sezone HNL-a u Čakovcu su odigrali Međimurje u Hajduk. Tri boda iz susreta odnio je splitski klub golovima Jelavića (8.) i Bušića (69.)

Apsolutnu dominaciju na samom početku susreta imali su domaćini koji su već u prvim minutama susreta stvorili dvije izgledne poluprilike koje ipak nisu realizirane zgodicima.

Strijelac prvog zgoditka u novoj HNL sezoni bio je Nikica Jelavić u osmoj minuti utakmice. Kranjčar je loptu uputio po desnoj strani prema Bartoloviću koji je loptu prebacio do napadača Jelavića, a ovaj je precizno šutirao u mrežu domaćina za vodstvo Splićana od 0:1.

Darmopil je u 23. minuti tukao lijevom nogom blizu Balićevih vrata, no neprecizan udarac nije ozbiljno ugrozio splitska vrata.

Unatoč nekolicini poluprilika obiju momčadi i sudačkoj nadoknadi od dvije minute, do kraja prvog dijela susreta nije bilo promjene rezultata.

Drugi zgoditak na susretu postigao je Hajdukov napadač Bušić u 69. minuti susreta.

Tijekom drugog dijela momčadi su pokazale tvrdu igru koja se odvijala uglavnom na sredini terena i bez većih gol prilika.

Pred sam kraj isteka sudačke nadoknade, a nakon greške Hajdukove obrane, loptu je prema splitskim vratima šutirao Rac, ali se lopta odbila od dobro pozicioniranog vratara Balića prema Štefančiću. Ovaj je ponovno šutirao prema Baliću koji je opet bio na pravom mjestu i nije dozvolio domaćinima postizanje počasnog zgoditka.

Utakmica se igrala pred oko 3.500 gledatelja, a sudio ju je Nikola Petir iz Kašine.

Splitsku momčad vodio je bivši Hajdukovac Zoran Vulić, dok je na klupi Međimurja glavnu riječ imao trener Stanko Mršić.

Međimurje: Čonkaš, Vitas, Balašković, Zurak, Pletikosić, Celiščak, Darmopil, Kovačević, Kresinger, Piškor, Cicero Lima

Hajduk: Balić, Miladin, Vučko, Buljat, Hrgović, Musa, Damjanović, Kranjčar, Balatinac, Bartolović, Jelavić

I.K.

Pročitajte više