HAJDUK PREŽIVIO GOSTOVANJE U DANSKOJ Splićani izvukli 0:0

Foto: Miro Gabela/Hajduk.hr

HAJDUK je preživio gostovanje u Danskoj i protiv Brondbyja u prvoj utakmici trećeg pretkola Europske lige odigrao bez golova. Rezultat je to koji je obradovao igrače splitske momčadi koji su u posljednjih desetak minuta odugovlačili s igrom zadovoljni rezultatom. Navijači možda i mogu biti zadovoljni rezultatom, ali igrom teško...
 
Brondby je gotovo cijelu utakmicu odigrao u istom ritmu, a najbolji period igre Danci su imali početkom drugog poluvremena. Gotovo 20 minuta žestoko su pritisnuli Hajduk koji je u tim trenucima imao dosta sreće i opasno visio.
 
Udarac Mukhtara odmah na startu drugog poluvremena je završio pored gola, a pravo je čudo kako nekoliko minuta kasnije iz jedne gužve nitko od domaćih nije uspio ugurati loptu u domaću mrežu.
 
Hajduk je uglavnom forsirao igru dugim loptama na Futacsa koji se žestoko borio s domaćim braničima. U jednoj od desetina takvih situacija, mađarski napadač se uspio okrenuti i tući, ali je njegov udarac išao po sredini domaćeg gola. Bio je to jedan od ukupno dva udarca Hajduka u okvir gola.
 
 
 
Tri udarca u okvir gola u 90 minuta
 
Domaći su, iako su bili dominantniji, imali samo jedan udarac u okvir gola - Mukhtar je lukavo pucao iz slobodnog udarca s 20 metara, a Stipica je bio oprezan i odbio loptu. Pored toga su obje momčadi imale po nekoliko obećavajućih situacija, ali su zakazali u završnicama akcija.
 
Danci su težak udarac doživjeli u 93. minuti
 
Bitno je napomenuti da je u trećoj minuti sudačke nadoknade branič domaćih Arajuuri dobio drugi žuti karton te će propustiti uzvratnu utakmicu što je veliki hendikep za Dance.
 
Navijači Hajduka su svoje igrače sa stadiona pozdravili ovacijama i skandiranjem: "Idemo dalje!"
 
Uzvrat je za tjedan dana na Poljudu. Hajduk je kažnjen i utakmica će se, ako UEFA ne prihvati Hajdukovu žalbu, igrati bez gledatelja.
 
 
Sastavi:
 
Brondby: Rønnow, Larsson, Arajuuri, Röcker, Crone, Nørgaard, Fisker, Christensen, Mensah, Pukki
 
Hajduk: Stipica, Tudor, Nižić, Lopez, Memolla, Radošević, Savvas, Hamza, Vlašić, Erceg, Futacs.
 
 

Pročitajte više