Hajduk uvjerljivo pobijedio u prvoj pripremnoj utakmici

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

HAJDUK je u prvoj utakmici u 2024. godini pobijedio Aluminij 3:0. Bila je to prva pripremna utakmica splitskog sastava za nastavak sezone koja se odigrala u Umagu, a trenutni lider SuperSport HNL-a pokazao se presnažnim za osmu momčad slovenskog prvenstva.

Prpić zabio nakon povratka s posudbe

Hajduk je poveo 1:0 golom Marka Livaje u 30. minuti. Debitant Laszlo Kleinheisler ubacio je iz kornera, Filip Uremović proslijedio loptu, a Livaja je s četiri metra pogodio za vodstvo. U 61. minuti Hajduk je poveo 2:0. Filip Krovinović je centrirao s desne strane, a povratnik s posudbe Dominik Prpić s pet je metara zabio za povećanje prednosti splitskog sastava.

Lijep gol Krovinovića

U 72. minuti Krovinović se i sam upisuje u strijelce. S dvadesetak metara Hajdukov veznjak lijepo je lijevom nogom pogodio u suprotne rašlje za 3:0. Hajduk je s pripremama započeo 3. siječnja, a jučer je momčad stigla u Umag. Ondje će boraviti do 20. siječnja. Hajduk će igrati još protiv mađarskog Fehervara (12. siječnja), slovenskog Kopera (17. siječnja) i poljskog Slaska (20. siječnja).

Sastav:

Trener Mislav Karoglan započeo je s ovih 11 igrača: Lučić, Moufi, Uremović, Elez, Sigur, Žaper, Kalik, Kleinheisler, Dajaku, Sahiti, Livaja

Klupa: L. Kalinić, Prpić, Odjidja-Ofoe, N. Kalinić, Skoko, Pukštas, Krovinović, Mikanović, Brajković, Šarlija, Hrgović, Durdov, Čuić

U drugom poluvremenu su na teren izašli Lovre Kalinić, Mikanović, Prpić, Šarlija, Hrgović, Odjidja, Pušktas, Krovinović, Skoko, Brajković i Čuić. Od 63. minute je umjesto Skoke zaigrao Nikola Kalinić, a u 75. minuti je Brajkovića zamijenio 16-godišnji kadet Bruno Durdov.

Pročitajte više