Hajduk već ima 25 tisuća članova. To je nestvaran pothvat

Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL

DESETOG dana ove godine Hajduk ima preko 25 tisuća članova. Točnije, u trenutku pisanja ovog teksta je 25.798 onih koji su platili godišnju članarinu, ali broj članova Hajduka raste iz minute u minutu. Na današnji dan prošle godine Hajduk je imao 15 tisuća članova, što svjedoči kakav fantastičan pothvat izvode navijači Hajduka masovnim učlanjivanjem u klub od samog početka godine.

Cilj kluba je ove godine imati 112 tisuća članova, a prije polovice prvog mjeseca 2023. gotovo je dosegnuta četvrtina zacrtane brojke. Nakon što je prošle godine ostvaren povijesni rekord kluba s više od 90 tisuća članova, čime je Hajduk ušao u društvo klubova s najmasovnijim članstvom u Europi i svijetu, ove godine je kao cilj postavljena brojka od 112 tisuća članova jer Hajduk ove godine slavi 112 godina.

Ako, točnije, kada Hajduk dođe do te brojke članova, imat će onu kojom se ne može pohvaliti ni većina bundesligaša, klubova koji imaju najdulju i najpostojaniju tradiciju navijačke participacije i učlanjivanja. Hajduk je u novoj 2023. godini povisio cijene članarina za 50 posto. U 2022. godini navijači su Hajduku članarinama osigurali više od milijun eura.

Prvi put nakon više od deset godina, s promjenom valute, izmijenjena je i cijena članarine. Od 1. siječnja članstvo za punoljetne iznosi 20 eura, a za maloljetne i one starije od 65 godina 10 eura. Članarine za odrasle iznosile su 100 kuna, a, da kune još vrijede, u sljedećoj bi godini cijena bila 150 kuna. Također, posebne pogodnosti imaju i oni koji su učlanjeni kao obitelj te nositelj obiteljskog članstva za svakog člana obitelji ostvaruje popust od 2 eura. 

Pročitajte više