Hajduk želi Balatinca, Osijek želi milijun

NIJE tajna da splitski Hajduk već neko vrijeme u svoje redove želi dovesti Josipa Balatinca, kapetana i ključnog igrača Osijeka. No, budući da je financijska situacija na Poljudu daleko od bajne, transfer kojeg su neki mediji već proglasili "gotovom stvari" mogao bi vrlo lako propasti.

Kako doznajemo, predsjednici Hajduka i Osijeka, Branko Grgić i Branimir Glavaš, već su "odradili" jednu rundu pregovora, ali do dogovora nisu došli. Razlog nije teško pogoditi - Hajduku Balatinac treba puno više negoli što je Osječanima stalo da ga prodaju, pa tako čelnici kluba s obala Drave mogu diktirati uvjete prodaje.

Predsjednik Osijeka Branimir Glavaš je u razgovoru za Index.hr otvoreno kazao kako Osijek nema namjeru pustiti Balatinca, kojemu ugovor s klubom ističe na ljeto, za manje od milijun kuna.

Iiako je, prema svemu sudeći, Hajduk ozbiljno "zagrizao" za Balatinca, teško je povjerovati da će Splićani, koji grcaju u financijskim problemima, tek tako izdvojiti milijun kuna za kapetana Osijeka.

"Teško da ćemo ići ispod te cifre, pa će Hajduk morati izvršiti reviziju svoje ponude. U Hajduku se vjerojatno nadaju da će prodati Kranjčara i dovesti Balatinca na njegovo mjesto." - kazao je Glavaš u razgovoru za Index.hr.

"Mi smo Cibaliji na godinu dana posudili Prijića, te smo već uputili zamolbu Cibaliji da nam i prije isteka tog roka vrate tog igrača u slučaju da Balatinac ode u Hajduk. Nije isključena mogućnost da se dogovorimo oko odlaska Balatinca u Hajduk." - kazao je Glavaš, koji očito nema namjeru pustiti svog najboljeg igrača za manje od milijun kuna.

Direktor Hajduka Fredi Fiorentini ostao je "zakopčan do grla" kad smo mu spomenuli pregovore s Osijekom o dovođenju Balatinca u Split.

"Pregovaramo i dalje, vidjet ćemo." - kazao je Fiorentini u razgovoru za Index.

O mogućnosti Balatinčeva odlaska u Split popričali smo i sa sportskim direktorom Osijeka, Alenom Petrovićem, koji nam je kazao kako "Hajduk pokušava dobiti Balatinca na sve moguće načine."

"Da bi se sve to ostvarilo, prvo Balatinac mora imati volju za odlazak u Split, a sad, koliko je on na to spreman, to je nešto drugo." - skeptično je primjetio Petrović, ustvrdivši kako Osijek nije pod nikakvim pritiskom.

"Tu priču puno više forsira Hajduk. Balatinac mi nam svojim ostankom puno pomogao u ostvarenju svog cilja, a to je plasman u Ligu za prvaka." - zaključio je sportski direktor Osječana.

N.B.

Pročitajte više