Da je početak prvenstva, znate li koja bi momčad bila uvjerljivo na vrhu HNL-a?

Foto: Miro Gabela, Robert Matić / hajduk.hr

DA je sami početak prvenstva, da je iza nas pet odigranih kola znate li koja bi momčad bila uvjerljivo na vrhu HNL-a? Hajduk!
 
Splitski Bili su uvjerljivom pobjedom od 5:2 u derbiju Svetog Duje upisali treću uzastopnu pobjedu i četvrtu u zadnjih pet utakmica. Redom su padali Inter u Zaprešiću (3:1), Cibalia u Splitu (3:0), Dinamo u Zagrebu (2:0) te na koncu u gradskom derbiju Split. Da nije bilo nes(p)retnog kiksa (1:1) protiv Slavena na Poljudu, Hajduk je mogao iz posljednjih pet mečeva utržiti maksimalni učinak. U tih pet utakmica Hajduk je zabio 14 golova, a primio četiri.
 
No, ni ovako se ne sjećamo kad su Bili u nekoliko posljednjih sezona imali ovako dobar niz.
Hajduk je slavljem u Gradskom derbiju upisao treću uzastopnu prvenstvenu pobjedu. Redom su Bijeli pobjeđivali Cibaliju, Dinamo te na koncu u Gradskom derbiju Split. U te tri utakmice postigli su 10 golova, a primili dva. 
 
Igrači Joana Carrilla najbolja su momčad HNL-a u posljednjih pet odigranih kola. Hajdukovci su osvojili 13 od 15 mogućih bodova. Druga je Rijeka s 11, slijedi Osijek s 9, Lokomotiva s 8, Dinamo i Istra 1961 po 7, itd. U pet utakmica zabili su 14 golova, što je gotovo tri po susretu, a ujedno i uvjerljivo više od ostalih klubova u prvenstvu.
 
Također, zanimljiv je podatak da su Bili, unatoč činjenici da za Modrima na ljestvici kaskaju 12 bodova, zabili više golova od najvećeg rivala. Hajduk je u 30 odigranih kola postigao 54 pogotka, Dinamo četiri manje.
 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više