Hajdukov trener otkriva: Prijete mi oni čiji igrači moraju igrati

Foto: Miro Gabela / hajduk.hr

MARIJAN PUŠNIK, novi trener Hajduka, nakon pripremne utakmice sa Splitom obavijestio je javnost o "pritiscima, da ne kažem neku težu riječ", kojima je izložen:

"Još uvijek ima onih koji svoje privatne interese stavljaju ispred Hajdukovih. Mislimo prije svega na pojedince izvan kluba koji se stavljaju u ulogu sportskog direktora ili trenera pa pokušavaju na neprimjerene načine ostvariti svoj cilj. Nećemo dozvoliti nikakve pritiske, da ne kažem neku težu riječ. Otvoreni smo, transparentni, ali imamo posložen sustav koji detektira nečasne radnje."
 
Spomenuo je prijetnje zbog dovođenja igrača, telefonske prijetnje onih koji se ne mogu pomiriti s tim da se "u Hajduk više ne dolazi preko strica ili liste", te istaknuo kako je ljudima u klubu prijavio prijetnje. 
 
"Neću sada ići dalje s tim, neću reći javno o kome se radi, to su ljudi izvan kluba koji bi htjeli da su treneri ili sportski direktori, ali ako se ponovi hoću i neću na tome stati." poručio je. 

Nakon konferencije za medije pročitao je priopćenje:
 
"U pripremu sezone koja je pred nama ušli smo s punom odgovornošću kako bismo Hajduku osigurali kompetitivnu momčad koja može ostvariti ciljeve koji su pred nju postavljeni. 
 
U tom smjeru uz punu transparentnost vodimo se isključivo interesima HNK Hajduk. Osjećamo od prvog dana golemu podršku navijačkog puka, članova Kluba i svih onih koji žele Hajduku dobro. 
 
No, moramo kazati kako još uvijek ima onih koji svoje privatne interese stavljaju ispred Hajdukovih. Mislimo prije svega na pojedince izvan Kluba koji se postavljaju u uloge sportskog direktora ili trenera, pa pokušavaju na neke, blago rečeno, neprimjerene načine ostvariti svoje ciljeve. Stoga i ovom prigodom naglašavamo kako nećemo dozvoliti nikakve pritiske, da ne upotrijebim neku težu riječ...
 
Otvoreni smo, transparentni, svakim svojim potezom odgovaramo svojim nadređenima. Ali isto tako, imamo i posložen sustav koji automatski detektira i upozorava na bilo kakve nečasne radnje. 
 
Prijelazni rok je praktički tek počeo, bit će dolazaka i odlazaka. A za taj dio posla zna se tko je odgovoran. Sve osim pune transparentnosti i poštivanja institucije HNK Hajduk, odnosno njegovih djelatnika, smatrat ćemo - neprimjerenim aktivnostima na koje će Klub bez ikakvog kompromisa morati reagirati."

Pročitajte više