Hajdukov "uskok" Maleš objasnio Indexu zašto je uz HDZ s Mamićima

Foto: Index

NA sinoćnjoj fešti HDZ-a u stožeru "Domoljubne koalicije" bio je Hrvoje Maleš, bivši predsjednik Hajduka koji je razotkrio korupciju u samom vrhu HNS-a i njegove sudačke organizacije te na optuženičku klupu doveo Željka Širića i Stjepana Djedovića.

U razgovoru na Index, Maleš je objasnio svoj politički odabir i prokomentirao kako je to u istoj stranci s navodno nepomirljivim suparnikom Zdravkom Mamićem.

Kako to da borac protiv mafije u HNS-u podržava stranku koja drma istim savezom?

"Član sam HDZ-a još od 1995. godine. kada sam se učlanio u mladež te stranke, tako da nisam netko tko je kontradiktoran sa svojim postupcima."

Ne sumnjamo uopće kako ima poštenih HDZ-ovaca, kao i da ste vi jedan od njih, ali složit ćete se kako je čudno što ste u stranci čiji su istaknuti članovi stupovi HNS-a. Koji zajednički jezik nalazite s njima?

"U jednom dijelu svog života bio sam predsjednik jedne institucije. Više to nisam, ali stojim iza svega što sam tada radio. Mene uz HDZ ne vežu ti ljudi, nego ideja i ideali te stranke od njih početaka, a to su domobljublje, državnost, briga za branitelje..."

Mislite li da će HDZ, ako osvoji vlast, uvesti reda u hrvatski sport?

"Iskreno, nisam u stranačkom odboru za sport, nego za financije i gospodarstvo, tako da ne sudjelujem u tim razgovorima."

Pa dobro, ali sportska javnost, čak ne samo navijači Hajduka, od borca za čišćenje hrvatskog nogometa vašeg kalibra žele čuti puno konkretniji odgovor? 

"Vjerujem da se splitski HDZ već deklarirao da nije dobro da je moć u rukama jednog čovjeka. Što se tiče HDZ-a, mislim da su dosta apolitični po pitanju sporta. Već sam izjavio da nisam nikada ni sa kim unutar stranke pričao o problemima u sportu. To je stvar sporta, politika je nešto drugo."

Među HDZ-ovim VIP uzvanicima večeras je i Zdravko Mamić. Hoćete li se rukovati s njim kad se vidite?

" Ja sam uvijek pružao ruku svima. Apsolutno, zašto ne?"

Možda zato što vam je javno, u najgledanijoj televizijskoj emisiji, govoreći o načinu na koji ste raskrinkali Širića i kompaniju, Mamić poručio da ste cinker?

" Možda zato što sam takav, on meni neće dati ruku", dodao je uz široki osmjeh.

 

Pročitajte više