Hajdukovac na posudbi zabio eurogol. Divi mu se i trener protivnika: "Prekrasno!"

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

ŠIROKI BRIJEG je slavio na domaćem terenu protiv Veleža u četvrtfinalu Kupa Bosne i Hercegovine. Konačan rezultat utakmice bio je 2:1, a fantastičan gol za pobjedu svoje momčadi u 74. minuti zabio je Hajdukov igrač na posudbi Marko Capan (20). Podsjetimo, radi se o kapetanu juniorske generacije Hajduka koja je prošle godine igrala finale UEFA Lige prvaka mladih.

Marko Capan igra na poziciji defenzivnog veznog. Odigrao je pet utakmica za prvu momčad Hajduka i upisao je dvije asistencije, a tri puta je asistirao za gol u 12 utakmica juniorske Lige prvaka u prošloj sezoni. Tadašnji trener Hajduka Ivan Leko u prvu momčad ga je prvi put uvrstio u veljači prošle godine kada su Splićani s 4:1 svladali Varaždin.

Trener protivnika se divi pogotku Capana

Prošlog ljeta je poslan na posudbu u Široki Brijeg u sklopu suradnje koju je Hajduk uspostavio s ovim BiH Premijerligašem. Tamo ga je prvo vodio isti trener kao u juniorima, Marijan Budimir. On je u međuvremenu otišao iz kluba i postao novi izbornik U-17 reprezentacije nakon odlaska Roberta Jarnija. Capanu je ovo bio 19. nastup za Široki Brijeg i prvi pogodak, a do sada je upisao dvije asistencije.

Capan je u 74. minuti primio loptu na 20-25 metara od gola Veleža i lijevom nogom sjajno pogodio u gornji kut nemoćnog vratara gostiju. Njegov pogodak je nakon utakmice komentirao i trener Veleža Dean Klafurić: "Utakmica u prvom poluvremenu podjednaka, rezultatski otišla na stranu Širokog. U drugom poluvremenu smo mi krenuli bolje i izjednačili i u trenutku naše nadmoći Široki je postigao eurogol koji se zabija vrlo rijetko, prekrasan gol".

VIDEO GOLA MLADOG IGRAČA HAJDUKA MOŽETE POGLEDATI OVDJE.

 

Pročitajte više