Hajdukovci na Fejsu: Jakobušiću, dopustili ste da su Livaja i Torcida ispred Hajduka

Foto: hajduk.hr

HAJDUKOV predsjednik Lukša Jakobušić obratio se navijačima i javnosti nakon velikih nereda koje su na stadionu Poljud i po Splitu izazvali pripadnici Torcide. Hajduk je izgubio i drugi domaći derbi protiv Dinama u samo četiri dana. Nakon što je u subotu izgubio 0:1 u SuperSport HNL-u te se tako pred završnicu udaljio od naslova, istim rezultatom poražen je i eliminiran u polufinalu SuperSport Hrvatskog kupa.

To je razbjesnilo Hajdukove ultrase, koji su sa sjevera Poljuda utrčali u teren hitajući prema igračima i navijačima Dinama koji su na drugom kraju stadiona slavili pobjedu nad najvećim rivalom. Policija je jedva spriječila sukob i istjerala navijače Hajduka van stadiona, ali onda su oni s neredima i paleži nastavili po splitskim ulicama. U sukobima je ozlijeđeno više policajaca i navijača.

Zbog svega se oglasio Jakobušić i to ispred hrpe stolica koje su s tribina Poljuda bacili Hajdukovi huligani. Poručio je da ga je sram ponašanja navijača te otkrio da mu je trener Mislav Karoglan nakon niza neuspjeha ponudio ostavku. Objava snimke Jakobušićevog obraćanja izazvala je veliku pažnju navijača, koji su na službenom Facebooku komentirali ispod videa:

"Prestrašno je i duboko krivo kad igrači poslije izgubljene utakmice moraju doći pred tzv. navijače, klečati i moliti oprost"

"Ovo što se jučer desilo poslije utakmice samo je logičan slijed podilaženja nerealnim ambicijama i najnižim strastima. Onaj tko se ikad bavio sportom, a nogomet je ipak samo to, zna da je prestrašno i duboko krivo kad igrači poslije izgubljene utakmice moraju doći pred tzv. navijače, klečati i moliti oprost. I pitanje dana je kad će proraditi zakon rulje koja ne prašta!"

"Svi vi koji vodite Hajduk doveli ste do ovih frustracija koje ne opravdavam, nije tome mjesto u sportu, ali krivim odlukama tebe kao predsjednika i sportskog direktora stvorili ste ekipu koja ne može odgovoriti ambicijama jednog Hajduka, to govorim kao član koji je realan i znam koliki je domet ove ekipe."

"Najveći dobitak za sljedeću sezonu će nam biti ako ovaj gospodin ostane na čelu kluba. On ga je digao iz pepela"

"Najveći dobitak za sljedeću sezonu će nam biti ako ovaj gospodin ostane na čelu kluba. On je digao klub iz pepela, sredio marketing, velike sponzore doveo, digao proračun, dovodio igrače koje bi prije bilo nezamislivo dovesti. Rezultat se nije poklopio s očekivanjima, ali ne ide to baš tako preko noći, dug je to proces, nije slučajno da se prvenstvo skoro 20 godina nije uzelo. Treba pustiti Jakobušića da nastavi, jer sa svim potezima je pokazao da to zaslužuje."

"Otkaz Karoglanu ODMAH, bolje i bez trenera koji svejedno nema autoritet. Zašto na klupi za rezervne igrače sjede ozlijeđeni i nespremni igrači? Zašto je smijenjen Valdas s kojim smo u odnosu na razdoblje pod Lekom i Karoglanom izgledali kao mlažnjak? Tko je kondicijski trener kojemu se SVAKU utakmicu barem jedan ili dva igrača ozlijede? Ako ne Valdas, onda dovest STROGOG trenera koji će otjerati trulo igračko tkivo iz kluba, pa taman to bili ponajbolji igrači."

"Okupiš ekipu od 56 milijuna eura, a na klupu staviš čovika koji je prije Hajduka vodija Zmijavce"

"Znači problem je isključivo u pristupu i igračima, a ne u kondicijskim trenerima, treneru, pomoćnom? Pa imamo više ozlijeđenih i nespremnih nego cili HNL. Okupiš ekipu od 56 milijuna eura, pričaš o moćnosti, a na klupu staviš čovika koji je prije Hajduka vodija Zmijavce, a pomoćnik klubove 3 HNL Zadar, Primorac, Pakoštane neznan ni ja što. Od 4-5 odličnih igrača u prvom dilu ste napravili igrače koji sad ne vride ništa. Sramota."

"Ja sam siguran da je najveća krivica na treneru i cilom stožeru. Ne može bit nesrića da se toliko igrača ozljeđuje. I ne prezidente, nismo se umorili. Skupit ovu raspalu vojsku i odigrat muški do kraja prvenstva."

"Napisat ću samo Hvala predsjedniče. I na ovom obraćanju, koje je jako potrebno i na svemu dosad napravljenom"

"Napisat ću samo Hvala predsjedniče. I na ovom obraćanju, koje je jako potrebno i na svemu dosad napravljenom. Vi ste svoj dio odradili, sportski dio svoje nije odradio. Nadam se samo da nećete otići."

"Predsjedniče, dopustili ste da Torcida i Livaja budu isprid Hajduka. Hajduk je tek na trećem mistu. Očito se ne trenira kako triba, svi prate kapetana, kojem se dosta toga dopušta, onda tako i drugi razmišljaju 'ako neće on, neću ni ja' i onda imamo šta imamo".

"Odigrao se all-in od presidendea, ali nije ovo vaterpolo gdje mozes preko noći kupit 4-5 igrača i osvojit Ligu prvaka"

"Odigrao se all-in od presidendea, ali nije ovo vaterpolo gdje mozes preko noći kupit 4-5 igrača i osvojit Ligu prvaka. Sada će bit još teže razdoblje jer je proracun baziran na Ligi prvaka i ostalim nerealnim pizdarijama i 35mil. euratreba namaknut kako god. Slijedi prodaja svega što valja (Sigur, Pukstas, Uremović) ako je pameti srezat će se proračun kroz godinu dana na koliko se mozes pokrit bez prodaje cca 20mil eura. Otpisat stare i nemoćne (Ojija, Trajkovski, Kalinić x2, Benharau, Diallo, Ferro, Elez). Poslušat ponude za Krovinovića i Sahitija ako ih bude i uvest u ekipu 6-7 talentiranih i poletnih mladića. Imaš Skoku, Capana, Šovšića, Durdova i finaliste LP-a mladih. Kad Rijeka može s duplo manjim proračunom složit ekipu, valjda možemo i mi. Hvala Karoglanu, hvala Nikoličiusu, imali ste svoju šansu. Jakobušicu, zajebo si se s nekim stvarima i sada spašavaj stvari jer najlakše se pokupit i bježat. Nije ipak smak svijeta. Uz Perišića i sređenog Livaju u glavi može se solidna ekipa opet složit samo treba znat i imat oko sebe prave ljude."

"Ove otkinute stolice lipo fizički simboliziraju cijeli propali projekt u ove 3 godine."

Pročitajte više