Hajdukovci na Fejsu: Slijedi nam borba za peto mjesto

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

LUKŠA JAKOBUŠIĆ više nije predsjednik Uprave Hajduka. Nakon tri i pol godine odlazi s pozicije koju je preuzeo u listopadu 2020. godine, nakon odlaska Marina Brbića. Smijenio ga je Nadzorni odbor kluba, a vršiteljica dužnosti predsjednice kluba do kraja sezone bit će članica Uprave Marinka Akrap koja je potvrdila i kako će Mislava Karoglana na klupi prve ekipe zamijeniti Jure Ivanković.

Jakobušićev mandat obilježili su rezultatski napredak Hajduka i veliki skokovi u posjećenosti Poljuda te broju pretplata i članova, ali i veliki diskontinuitet struke i česte smjene trenera. Također, velike ambicije za ovu sezonu prizemljene su s četiri uzastopna poraza, ispadanjem iz Kupa i utrke za prvaka. 

Nije ispunio vlastitu Strategiju

Jakobušićeve ambicije na mjestu predsjednika Uprave Hajduka bile su velike. Najavio je da će klub do 2027. jednom igrati grupnu fazu Europa lige, triput igrati skupine Konferencijske lige, jednom igrati šesnaestinu finala, a jednom osminu finala, da će prosječna dob A momčadi kluba biti između 24 i 26 godina te da će se svake godine iz juniorske momčadi promovirati dva mlada igrača u prvu momčad.

Dio navijača na društvenim mrežama osudio je njegovu ostavku ispod službene objave kluba, a ovo su neki od komentara:

"Netko je moral odgovarat za ovaj rezultat, a najmanje je kriv Lukša, 99% navijača ne podupire ovu odluku, ali očito su bitni onih 1% huligana koje je on prozval iza utakmice kupa. SRAMOTA."

"Sami smo si krivi kad smo dopustili da neznalice koji sjede u nadzornom odboru i nemaju pojma o nogometu donose ovakve odluke i kroje budućnost kluba. Ovim potezom smo vraćeni 10 godina unazad i nakon ovog nam opet slijedi borba za peto mjesto i pojačanja u vidu Memolle, Saida i takvih poluigrača. Našem Lukši hvala na svemu, takvog predsjednika i lidera teško da ćemo ikad više imati."

"Lukša Jakobušić, odnosno veliki gospodin, može s ponosom otići sa svoje funkcije i ima za pravo reći da je odradio posao za koji je postavljen... glupo je tražiti nešto negativno, jer je dosta toga bilo pozitivno... tko dolazi, neka bude na istom pragu onoga što je radio Lukša... samo da ne eskalira sada na svim poljima, iz ovoga treba izvući pouku i krenuti još jače... kadar igrača je dobar, definitivno je prva i glavna stvar postaviti kvalitetnog trenera(trenere)... hvala, Lukša i sretno... HŽV"

"Šteta, nakon dugo vremena smo izgledali kao ozbiljan klub..."

"Kružni tok. Imali smo priliku nešto napravit, a raspali smo se kad je najpotrebnije. Srami se, nadzorni odbore, a vama hvala na svemu, presidente."

Pročitajte više