Hajdukovci nakon Barcelone: Sada se ne bojimo nikoga!



U GLAS su igrači Hajduka nakon 90 minuta s Barcelonom poručili da je to bila sjajna proba uoči Stokea. Za njih će ipak utakmica s Englezima biti utakmica istine, a 0:0 protiv europskog prvaka bez oobzira u kojoj on brzini igrao nudi samopouzdanje.

"Došla nam je možda najveća momčad svih vremena i zaista možemo biti ponosni što smo imali priliku igrati protiv njih. Posebno je to doživljaj za nas starije koji smo na kraju karijere", rekao nam je Hrvoje Vejić koji je imao u prvom poluvremenu puno posla s Davidom Villom. Napadač Barce stalno se uvlačio između Vejića i Lime i unosio veliku pomutnju, praktički svakim svojim pokretom.

Vejić: Villa je igračina

"Je, zaista je igračina. On ne radi kretnje ako one nisu korisne za momčad. Bilo je zaista teško ali mislim da smo kvalitetno odradili naš posao".

* Predsjednik Maleš kaže da nije vidio ni tika ni taka od Barcelone?

"Možda se njemu tako činilo ali nama na terenu nije bilo lako. No, dobro je što smo dobili dosta samopouzdanja prije Stokea."

Vejićev kolega iz obrane Mario Maloča pravi je sretnik jer je uspio zamijeniti dres upravo s Villom.

"Da, odmah sam ga zakapario", kaže Maloča i ističe da Hajduk može zaista biti ponosan na izvedbu i rezultat.


"Najjača su ekipa na svijetu. Iako nisu išli punom snagom, nije lako igrati protiv njih. Bili smo jako motivirani. Imali smo dosta prilika u prvom poluvremenu. Ova utakmica puno znači za samopouzdanje, posebno mladim igračima. Sada se ne bojimo nikoga", kaže Maloča.

Brkljača Iniesti uvalio "tunel"

Razloga za zadovoljstvo imao je i Mario Brkljača koji je u jednom trenutku uspio uvaliti "tunel" Iniesti.

"Dogovorio sam se s prijateljem uoči utakmice i, eto, uspjelo mi je. Barcelona, to je zaista jedna druga dimenzija. Vidi se da sve funkcionira perfektno. Moramo biti zadovoljni s ovim rezultatom čiju vrijednost ne umanjuje činjenica da su im nedostajali neki bitni igrači. Sada idemo zabiti gol u Englesku. Ovo je bila naša generalna proba i ako ćemo po njoj suditi, bit će dobro".

Hajdukov napadač Ante Vukušić mogao je pružiti i bolju igru u prvom poluvremenu ali kaže da su misli Hajduka zaista već okrenute susretu sa Stokeom.

"Mislim da gledamo puno bolji Hajduk nego lani. Sve nam se vratilo na račun našeg rada. Možda ostaje žal što nismo zabili pogodak, ali bitno je da se nitko nije ozlijedio".

Marin Tomasov u prvom poluvremenu imao je dvije fantastične prigode, no nakon utakmice nije izgledao previše razočarano zbog promašaja.

"Glavno da smo svi živi i zdravi. Čekali smo naše prilike iz kontre. Barcelona je kao i obično pokazala svoju pas-igru. Nas pravi ispit čeka u četvrtak".


> Balakov prezadovoljan: Odigrali smo odlično, ovo je bio sjajan test pred Stoke City

> Guardiola: Hajduk me se dojmio, Balakov je odlično posložio momčad

> Špaco: Hajduk je mogao i trebao pobijediti

> Maleš: Nisam vidio ni tika ni taka

> Marca: Debi Barce bez dinamita

> Projekt Barcelona ipak uspješan: Povijesni remi s prvakom Europe

Pročitajte više