Hajdukovci nakon ždrijeba: "Baš nas briga protiv koga ćemo igrati, naš cilj je jasan"

Foto: Hina

NOGOMETAŠI splitskog Hajduka u 2. pretkolu Europske lige igrat će protiv pobjednika susreta Levski Sofija - Sutjeska.
 
Prvu utakmicu Hajduk će igrati 13. srpnja na stadionu Poljud, a uzvrat je sedam dana kasnije. 
 
Hajduk je protiv Levskog igrao u 1. kolu Kupa Uefa 1999. godine i ispao je u dvije utakmice (0-0, 0-3), dok protiv Sutjeske do sada nije igrao. Međutim, Splićani su 2007. u 1. pretkolu Kupa Uefa izbacili Budućnost (1-0, 1-1).
 
Levski i Sutjeska igrat će prvo 29. lipnja u Sofiji, a uzvrat je sedam dana kasnije u Nikšiću.
“Na ždrijeb i protivnika ne možemo utjecati, cilj nam je ulazak u skupine Europske lige bez obzira tko bude stajao sa suprotne strane. Maksimalno ćemo se pripremiti i dozirati formu da obje utakmice odigramo na najbolji mogući način. Sigurno je da ćemo u prvom susretu pred punim tribinama nastojati ostvariti pobjedu, ako je moguće bez primljenog pogotka, kako bi izborili što bolji rezultat pred uzvratni ogled”, rekao je nakon ždrijeba u Nyonu kapetan Bijelih Zoran Nižić, prenose službene stranice kluba.
 
Ante Erceg očekuje pun Poljud i veliku podršku navijača na prvoj utakmici drugog pretkola.
 
“Igramo prvu utakmicu kod kuće pred svojim navijačima gdje očekujem pun stadion i ostvarenje što boljeg rezultata pred uzvrat. Bitno je samo da u prvom susretu ne primimo gol. Na nama je da dokažemo na travnjaku da smo bolja momčad, neovisno od toga protiv koga budemo igrali”, dodao je Ante Erceg, najbolje ocijenjeni igrač Hajduka u prošloj sezoni po izboru članova.

Pročitajte više