"Hajdukovci su u tunelu napali suca, a Kalinić je kod penala bio metar u zaleđu!"

HAJDUK je Zaprešićem protutnjao suvereno. Nije bilo 4:0 kao prošli put, ali Ante Miše ostvario je rezultat koji je silno priželjkivao. Hajdukov je trener strepio od gostovanja u zagrebačkom predgrađu, a tako će uostalom biti prije svake sljedeće utakmice, ukoliko želi ostati u mrtvoj utrci s Dinamom do posljednjeg kola. Uvjetovano, dakako, Dinamovim besprijekornim hodom do kraja prvenstva.

Ljut je bio Miše na svoje kartonirane igrače, mada je prilično jasno da su mnogi od njih taktički požutjeti treći put. Preskočit će Croatiju iz Sesveta, ali bit će spremni i čisti za ogled sa Zadrom na Stanovima. Na tom popisu su kapetan Srđan Andrić, Boris Pandža, Jurica Buljat, Mario Maloča i Nikola Kalinić, koji je prvi put u sezoni promašio jedanaesterac.

Odluka osječkog suca Domagoja Ljubičića da sankcionira Budiumirov prekršaj nad Kalinićem u kaznenom prostoru izazvala je oštru reakciju čelnika Intera. Igor Džanko, prvi klupski operativac, zaradio je isključenje prosvjedujući nakon pogotka koji je u mrežu sjajnog Delača, uslijed obrane Kalinićevog pokušaja, ipak utrpao Drago Gabrić.

"Nisam se sukobio s Računicom"

Iako su mnogu reakciju Igora Džanka, povezivali s navodnim sukobom s Dejanom Računicom, legendom Bijelih, glavni tajnik Intera ima sasvim drugačiju verziju od splitskih novinara. Objavljeno je, naime, da su redari u poluvremenu utakmice morali razdvajati Džanka i Računicu. Tajnik zaprešićana tu priču decidirano odbacuje:

"Nikakvog kontakta između mene i Računice nije bilo. Stajali smo na suprotnim stranama, a u poluvremenu sam ostao na terenu."

"No, zato se dogodila jedna druga situacija koja, dakako, neće završiti u zapisniku; Hajdukovci su u tunelu za vrijeme poluvremena napali suca, a naši redari morali su ga braniti. Najlakše je kasnije sankcionirati Džanka, on je mala riba. Ne znam zašto su Hajdukovci bili nezadovoljni suđenjem; imali su penal, a žute kartone su morali zaraditi, jer su im to bili treći kartoni", priča nam tajnik Intera.

"Pomoćnik je zaspao na centru,  a kamerman je vikao - zaleđe"

Džanko je morao napustiti klupu zbog prigovora nakon drugog Hajdukovog pogotka, a otkrio nam je detalj koje su zabilježile službene HNS-ove kamere:

"Protestirao sam jer je Kalinić kod sporne situacije u kojoj je dosuđen jedanaesterac bio metar u zaleđu. Vikali smo na pomoćnika koji je zaspao na centru, a kada je krenuo trčati, već je kasnio deset metara i jasno da nije vidio zaleđe."

"Moje riječi potkrijepit će snimka službene HNS-ove kamere. Na snimci se čak dobro čuje i glas kamermana koji govori da se radi o čistom zaleđu.", razočaran je Džanko, koji naglašava da nije problem u sucima, već onima koji ih delegiraju.

"Nisu suci krivi, već sistem. Da ne moraju suditi prvu ligu, sudili bi u trećoj ili četvrtoj...", jasna je poruka Intera.

Hajdukovci su na jutrošnjoj press konferenciji, što je pomalo čudno u cijeloj priči, pohvalili korektno suđenje osječkog suca i tvrde da ih je Džankova izjava pogodila kao grom iz vedra neba.

D.R.
Foto: Cropix

Pročitajte više