Hajdukovci zvali bivšeg igrača, a on odlazi u zadnji klub lige?

Foto: Profimedia

TOMA BAŠIĆ (27) odlazi u Salernitanu, tvrdi talijanski insajder Gianluca Di Marzio. Nije naveo radi li se o posudbi ili transferu. Hrvatski veznjak nije u planovima trenera Lazija Maurizija Sarrija, koji mu je ove sezone dao svega devet minuta u talijanskom kupu i time mu pokazao da na njega ne računa.

Di Marzio navodi kako je Bašić imao nekoliko ponuda talijanskih i njemačkih klubova u zimskom prijelaznom roku. Ipak, čini se da će prihvatiti ponudu Salernitane, posljednjeg kluba Serie A. Di Marzio očekuje da se već u utorak, 16. siječnja pridruži novoj momčadi. Potpiše li zaista za Salernitanu, igrat će s Domagojem Bradarićem (24).

Podsjetimo, riječ je o dvojici bivših igrača Hajduka. Prema podacima Transfermarkta, Bradarić je peti najskuplji prodani igrač Hajduka ikad (6.5 milijuna eura), a Bašić deseti (3.8 milijuna eura). Prvi je Luka Vušković, koji će za 13.8 milijuna eura otići u Tottenham. 

Navijači Hajduka zvali ga u matični klub

Bašić je za Lazio, koji ga je 2021. godine Bordeauxu platio sedam milijuna eura, dosad odigrao 70 utakmica i zabio dva gola uz dvije asistencije. Ugovor s rimskim klubom ima još dvije i pol godine. Corriere dello Sport pisao je kako je Bašić dogovorio posudbu u Freiburg, no Di Marzio ima drugačije informacije.

Bašić je seniorsku karijeru započeo u Hajduku, gdje je kao 18-godišnjak stigao iz NK Zagreba. Sakupio je 75 nastupa, 11 pogodaka i 14 asistencija za Hajduk. Splićani su ga 2018. prodali Bordeauxu za 3.8 milijuna eura.

Proteklih tjedana navijači Hajduka na društvenim mrežama prizivaju Bašićev povratak na Poljud, ali bilo je teško očekivati da Splićani mogu platiti odštetu za njega i ponuditi mu financijske uvjete slične onima koje ima u Rimu.

Pročitajte više