Hajdukovi juniori igrat će protiv Manchester Cityja za četvrtfinale Lige prvaka

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

U OSMINI finala Lige prvaka mladih juniori Hajduka igrat će protiv Manchester Cityja. Tako je odlučeno ždrijebom u Nyonu, a momčad Marijana Budimira bit će domaćin. Susret je na rasporedu 28. veljače ili 1. ožujka, a ždrijeb je Hajduku dodijelio domaćinstvo pa će se utakmica igrati na Poljudu.

U ostalim susretima osmine finala sastat će se: Milan - Ruh Lviv, Barcelona - AZ Alkmaar, Liverpool - Porto, Atletico (M) - Genk, Borussia Dortmund - Paris SG, Sporting (L) - Ajax i Real (M) - Salzburg.

Hajduk izbacio Šahtar

Podsjetimo, juniorska ekipa Hajduka prošla je u osminu finala Lige prvaka mladih nakon što je na Poljudu svladala vršnjake iz ukrajinskog Šahtara 1:0. Gol odluke zabio je 15-godišnji stoper Luka Vušković, koji je lobao golmana glavom u 82. minuti, a pet minuta kasnije dobio je direktni crveni karton zbog udaranja protivnika laktom u glavu.

Izabranici Marijana Budimira i aktualni dvostruki prvaci Hrvatske tako su nadmašili prošlosezonsku generaciju Hajdukovih juniora, koja je u ovoj fazi natjecanja na Poljudu nakon izvođenja penala ispala od Atletico Madrida. Ovo je prvi povijesni plasman mladih nada Bijelih među 16 najboljih juniorskih ekipa Europe.

Pročitajte više