Hajdukovi navijači podigli transparent protiv izbornika Dalića

Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

HAJDUKOVI navijači vrijeđali su Hrvatski nogometni savez tijekom utakmice u Varaždinu, a imali i poruku za Zlatka Dalića. "Daliću maži palačinke, a ne nama oči", moglo se vidjeti na tribinama varaždinskog stadiona. Poruka je podignuta u prvoj utakmici nakon što je izbornik reprezentacije objavio popis na koje igrače računa za rujanske utakmice u kvalifikacijama za Euro 2024. 

Hrvatska će 8. rujna u Rijeci igrati protiv Latvije i tri dana kasnije u Erevanu protiv Armenije. Na popisu nema napadača Hajduka Marka Livaje. Podsjetimo, Livaja je nakon prošlogodišnjeg finala SuperSport Hrvatskog kupa na Rujevici protiv Šibenika poveo navijanje uvredljivom pjesmom koja sadrži elemente nasilja, čime je uvrijedio navijače Šibenika.

Potom je u lipnju napustio pripreme Hrvatske pred Final Four Lige nacija nakon incidenta na treningu reprezentacije na riječkom stadionu. Trening je bio nakratko prekinut nakon što je Livaja krenuo prema tribinama u verbalni okršaj s dijelom publike koji ga nije prestajao vrijeđati.

Dalić objasnio zašto nije zvao Livaju

"Nakon lipanjskog incidenta na Rujevici i posljedičnog Markovog odlaska iz reprezentacije, smatrao sam da je i zbog reprezentacije i zbog Marka najmudrije poštedjeti ga u ovoj akciji. Poznato je kako smo uvjetno kažnjeni od strane Uefe te bi svaki potencijalni incident mogao rezultirati kaznom da protiv Turske igramo bez gledatelja te smatram da je s obzirom na sve te okolnosti ovo razumna odluka.

Kako sam još u lipnju istaknuo, Marku su vrata reprezentacije ostala otvorena. Nakon rujanske akcije razgovarat ću s Markom o njegovom statusu, jer on ima svoje mjesto u reprezentaciji i želimo da se u njoj osjeća ugodno, kao i svaki reprezentativac", poručio je izbornik, nekoć glavni glumac jedne reklame u kojoj, kako to Torcida podsjeća, maže palačinke.

Pročitajte više