Hajdukovi navijači suca prozvali 12. igračem Dinama. Evo što kaže Bruno Marić

Foto: Josip Regovic/Pixsell

DINAMO je na otvaranju sezone osvojio Superkup pobjedom protiv Hajduka na Maksimiru. Strijelac je bio Martin Baturina, ali se u javnom prostoru, a posebno na društvenim mrežama koje posjećuju Hajdukovi navijači, suđenje komentira više nego išta drugo.

Ranije smo popisali sve situacije na koje se hajdukovci žale. Prije svega se radi o isključenju trenera Ivana Leke, ali i nastavku njegovog divljanja nakon toga. Osim toga, dio Hajdukovih navijača smatra da slovenski napadač Jan Mlakar nije napravio prekršaj na Livakoviću kada je Dinamovom golmanu ispala lopta nakon sudara s njim.

Mišljenja su i da je reprezentativni golman mogao dobiti crveni karton. Podsjetimo, on i Sahiti su se sukobili, pri čemu ga je Livaković primio za vrat. Situacija se ubrzo smirila i oba igrača dobila su samo žuti karton. Za mišljenje smo upitali šefa hrvatskih sudaca Brunu Marića.

"Nije bilo spornih situacija"

"Ne bih se upuštao u internetske analize. Za komisiju nogometnih sudaca ne postoji nijedan sporni detalj s utakmice koji bi trebao biti predmet detaljnije analize. Što se tiče ponašanja trenera i reakcije sudaca, o tome sam sve već ranije rekao", kratko je za Index komentirao Marić.

Podsjetimo, odmah nakon utakmice je detaljno pojasnio sve oko Lekinog isključenja. "U incidentu koji se dogodio u 45.+1 minuti sudac je donio ispravnu odluku i dosudio neosporni prekršaj te korigirao pogrešnu odluku prvog pomoćnog suca. Reakcija trenera gostiju iz tehničkog prostora bila je kontinuirano nesportska, neprimjerena i jasno diskreditira i potkopava autoritet sudaca", rekao je i dodao:

"Nakon izrečene opomene trener je kontinuirano nastavio s nesportskim ponašanjem koje diskreditira sliku utakmice i nogometa. Sudac je sukladno posljednjim smjernicama UEFA-e neodgovorno ponašanje ispravno sankcionirao isključenjem. Odlični trener Ivan Leko, nažalost, danas je pogriješio."

Pročitajte više