Hajduku i Dinamu sudit će vatrogasac koji je dosudio povijesni penal

Foto: EPA

DANAS nas očekuju utakmice polufinala SuperSport Hrvatskog kupa. Od 16 sati u Kranjčevićevoj svoj dvoboj igraju Lokomotiva i lider prvenstva Rijeka, a u 19 sati na Poljudu nas čeka novi derbi između Hajduka i Dinama, samo četiri dana nakon što su gosti iz Zagreba slavili 0:1 u prvenstvenom dvoboju na istom mjestu.

Od ranije je poznato da će derbi suditi talijanski sudac Fabio Maresca. Na Poljudu će svi članovi sudačke ekipe biti Talijani pa će Marescini pomoćnici biti Valerio Colarossi i Christian Rossi, a četvrti sudac je Alessandro Prontera. U VAR sobi sjedit će Daniele Paterna i njegov pomoćnik Francesco Meraviglia.

Po zanimanju je vatrogasac

42-godišnji Maresca redovito sudi Serie A (ove sezone 14 utakmica), a prošlog vikenda bio je glavni sudac na utakmici Fiorentine i Milana. Tijekom ove sezone dobio je povjerenje da sudi derbije između Intera i Juventusa te Lazija i Intera. Zanimljivo je da je kao gostujući sudac ranije sudio i dva dvoboja u saudijskoj ligi te derbi Olympiakosa i Panathinaikosa u Grčkoj.

Ove je sezone u Europi sudio dvoboje Konferencijske i Europa lige uz jedan susret kvalifikacija za Ligu prvaka. Zadnji europski dvoboj imao je između LASK-a i Toulousea, a dijelio je pravdu i na kvalifikacijskim dvobojima za Euro između Švedske i Estonije te Turske i Walesa. U svojoj karijeri je sudio ukupno 317 utakmica, a u Ligi prvaka nijednom. Ukupno je sudio osam europskih utakmica.

Maresca je inače po zanimanju vatrogasac, a također je i prvi sudac u Italiji koji je dosudio penal pomoću VAR-a. Bilo je to 19. kolovoza 2017. na utakmici Juventusa i Cagliarija kada je penal za Cagliari izborio bivši igrač Hajduka i Dinama Duje Čop, kojeg je faulirao Alex Sandro. Spomenuti penal možete vidjeti nakon 1:50 priloženog videa.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ VIDEO

Pročitajte više