Hakimi o incidentu s predsjednikom FIFA-e: Bio sam ljut, otišao sam pričati s njim

Foto: EPA

MAROKANSKI reprezentativac i igrač PSG-a Achraf Hakimi govorio je o incidentu nakon utakmice s Hrvatskom, kada se navodno, ljut zbog suđenja katarskog suca Abdulrahmana Al Jassima, unio u lice predsjedniku FIFA-e Gianniju Infantinu. "Ništa se nije dogodilo. Bio sam ljut zbog utakmice. Otišao sam razgovarati s njim i ispričati se za ono što sam mu rekao. Prijatelj mi je i poštujem ga, tako da se ništa nije dogodilo", rekao je Hakimi za  Arryadia TV.

Podsjetimo, Hrvatska je u utakmici za treće mjesto Svjetskog prvenstva pobijedila Maroko, nakon čega su marokanski nogometaši bili bijesni na glavnog suca. Hakimi je, pak, tražio kazneni udarac, smatrajući kako ga je Bruno Petković srušio u šesnaestercu Hrvatske.

Riječ je o situaciji koja se dogodila nakon što je Livaković sjajno obranio En-Nesyrijev udarac. Hakimi je u nastavku akcije primio loptu na dvadesetak metara te krenuo prema golu pa pao u duelu s hrvatskim napadačem.

Sudac nije dosudio prekršaj, a nije reagirao ni VAR. Usporena snimka pokazala je da je Hakimi pao nakon međusobnog naguravanja dvojice igrača, ali čak i da je sudac označio prekršaj, ne bi se radio o jedanaestercu jer je početak duela bio izvan kaznenog prostora.

 

Pročitajte više