BORUSSIA DORTMUND

Haland: Što se čudite? Ja to radim cijeli život

Foto: Reuters

KAKO GOD završila ova sezona jedna od glavnih priča bit će Erling Braut Haland.

Fascinantni 19-godišnji Norvežanin koji je u siječnju stigao u Borussiju iz Salzburga za samo 20 milijuna eura za svoj novi klub zabio je već 12 golova u samo devet utakmica i ukupno 556 minuta provedenih na terenu. Ukupno je ove sezone za Salzburg i Borussiju zabio nevjerojatnih 40 golova i za sad potpuno opravdava titulu jednog od najvećih talenata u Europi.

I dok se nogometna javnost ne može načuditi dominaciji ovog klinca, sam Haland nije pretjerano impresioniran.

"Nemojte se čuditi, ja to radim cijeli život. To sam radio kao klinac, a radim i sad. Uvijek sam znao da ću biti dobar nogometaš, ali nisam očekivao da će se sve odviti ovako brzo. Sviđa mi se to", samouvjeren je Haland u intervjuu za FourFourTwo.

Za bivšeg napadača Salzburga jako je bio zainteresiran Manchester United, ali su Haland i njegov menadžer Mino Raiola odabrali Dortmund.

"Znao sam i prije za Borussijine navijače, ali druga je priča kad igraš za taj klub. Od prvog trenutka kad se pojavila opcija dolaska u Dortmund sam bio zagrijan. Sviđa mi se klub, sviđa mi se povijest i način na koji Borussia funkcionira. Navijači su briljantni i od prvog dana se ovdje osjećam kao kod kuće", rekao je Haland i dodao:

"Moj idol je Zlatan Ibrahimović. Obožavam njegov mentalitet i samopouzdanje kojim zrači, mislim da sam i ja takav. Ide iz kluba u klub, iz lige u ligu i u svakoj dominira".

Pročitajte više