Halep preko Muguruze do svog trećeg finala Roland Garrosa

Foto: Hina/EPA

RUMUNJKA Simona Halep pobijedila je najbolju španjolsku tenisačicu Garbine Muguruzu 6:1, 6:4 i postala prva finalistica ovogodišnjeg Roland Garrosa na kojem će u subotu pokušati doći do svog prvog Grand Slam trofeja u karijeri.

Subotnji finale bit će treći za 26-godišnju Rumunjku na pariškoj crvenoj zemlji, a četvrti na Grand Slam turnirima. Pobjedom nad Muguruzom Halep je osigurala i ostanak na prvom mjestu WTA ljestvice, bez obzira na ishod finalnog meča, u kojem će joj suparnica biti bolja iz američkog obračuna Sloane Stephens i Madison Keys.

Za pobjedu nad pariškom pobjednicom iz 2016. godine, Simona Halep je napravila dvije odlučujuće serije. U prvom setu je povela 5:0 i tako na uvjerljiv način započela dvoboj. Drugom serijom, u kojoj je nanizala četiri gema, Rumunjka je stigla do pobjede kad je nadoknadila zaostatak od 2:4 u drugom setu.

U prethodna dva pariška finala, Halep je 2014. u tri seta poražena od Marije Šarapove, a u prošlogodišnjem obračunu za naslov propustila je vodstvo 6:4, 3:0 protiv Latvijke Jelene Ostapenko. U Melbourneu je na ovogodišnjem Australian Openu u finalu poražena od Caroline Wozniacki, koja je tako došla do svog prvog Grand Slam naslova.

Roland Garros, tenisačice - polufinale

Simona Halep (Rum/1) - Garbine Muguruza (Špa/3) 6:1, 6:4

Pročitajte više