Halilhodžić: I bez Bišćana i Sammira spremni smo za nastavak HNL-a

TRENER Dinama Vahid Halilhodžić prokomentirao je pripremni period i najavio je početak proljetnog dijela HNL-a.

"Zdravstveno stanje momčadi nije najbolje. Ozljeda Bišćana je ozbiljnija no što smo mislili i prema sadašnjim procjenama pukao mu je ligament i morat će izbivati s terena još najmanje tri tjedna. Sammir se pak još muči sa upalom. On pokazuje želju da trenira, međutim ne dolazi u obzir nikakav napor dok se stanje ne smiri i upala sasvim povuče. Mesarić je pak jutros počeo trčkarati, a Chagu pak već duže vremena muči jedan živac u leđima. To je otprilike to, svi ostali su više manje u dobrom stanju i spremni dočekuju nastavak prvenstva", rekao je u uvodu press konferencije Vahid Halilhodžić.

"Da nije bilo ozljeda pripreme bi bile fantastične"

"Zadovoljan sam priprema u Turskoj u potpunosti, samo možda ne i činjenicom da su se neki igrači ozlijedili. Pratilo nas je vrlo dobro vrijeme, imali smo odlične uvjete za rad, a odlično smo i radili. U pripremnim utakmicama upisali smo pet pobjeda i remi, a i u toj utakmici smo morali pobijediti bukureštansku Steauu. Igrači su odgovorili svim zahtjevima, netko prije netko kasnije, ali moram odmah napomenuti da nisam postavio visoko letvicu, dozirao sam zahtjeve", rekao je trener Dinama.

"Kažem, sve je bilo u redu, jedino možda imam zamjerku na animozitet koji je vladao u prijateljskim utakmicama. Išlo se na nož kao da se igraju kvalifikacije za SP, a rezultat toga su i ozljede koje se nas zadesile, a koje kažu da ćemo početak prvenstva dočekati bez naša dva ponajbolja igrača Igora Bišćana i Sammira", dodao je.

"Oduševile su me slike iz Splita"

Upitan da prokomentira veliku proslavu naslova splitskog Hajduka, Vaha je rekao:"Vidio sam veličanstvene fotografije iz Splita, Dubrovnika, pa se nadam da će tako lijepo biti i za naš stoti rođendan. Lijepo je vidjeti zajedništvo oko kluba, to je znak tradicije i poštovanja. Ja kao sportski radnik mogu biti samo impresioniran. Može li ta euforija pogurati Bijele do naslova prvaka? Mogla bi, ovo slavlje je i injekcija za igrače. Gledao sam njihovu utakmicu u Turskoj i ima tu dobrih stvari. No, znam kakva im igra odgovara, kakva ne, imaju problem kad treba napasti visoko. Dinamo još nije prvak i zbog toga smo puno i radili, stvaramo pobjednički duh da budemo što uspješniji.

Pročitajte više