Halilhodžić odbio preuzimanje reprezentacije

Foto: EPA

VAHID HALILHODŽIĆ posljednjih se nekoliko dana spominjao kao jedan od kandidata za mjesto izbornika alžriske reprezentacije. On je vodio Alžir između 2011. i 2014. godine te je s tom reprezentacijom igrao osminu finala Svjetskog prvenstva u Brazilu. Ispao je nakon produžetaka od Njemačke (2:1). Ponovno je postao kandidat za istu poziciju nakon odlaska Djamela Belmadija i nakon što je Zinedine Zidane odbio taj posao.

"U ovom trenutku imam desetak ponuda. Nikada ih u životu nisam imao toliko. Saslušat ću sve", rekao je prije nekoliko dana 71-godišnji stručnjak iz Bosne i Hercegovine, no sada jednu od njih, ako je ona i postojala, odbio. Riječ je upravo o mogućoj ponudi pristigloj iz Alžira. "Vratit ću se u Alžir s neizmjernim zadovoljstvom i velikom radošću, ali ne kao izbornik", rekao je Halilodžić za alžirski El Watan.

U bogatoj trenerskoj karijeri Halilhodžić je, među ostalim, vodio nekoliko francuskih klubova, među njima i PSG, zagrebački Dinamo te reprezentacije Obale Bjelokosti, Alžira, Japana i Maroka. Trenutačno je bez posla.

Pročitajte više