LIGUE 1

Halilhodžić uspio s Nantesom ono što nitko nije 18 godina

Foto: Guliver Image/ Getty Images

VAHID HALILHODŽIĆ došao je u Nantes u listopadu prošle godine s namjerom da spasi klub od ispadanja. Iako je u svojoj misiji odavno uspio, upitno je hoće li i dogodine voditi klub.

Već nekoliko dana traju pregovori između bh. trenera i uprave francuskog kluba, a dosta toga će ovisiti i o samim ambicijama Nantesa, što je Vaha i sam potvrdio.

"Potrebno je napraviti plan, projekt, ali sve to traži ekonomska sredstva da bi se doveli igrači koji bi donijeli kvalitetu više. To je ono što me interesira. Ako bi se pratile moje ideje, ostao bih. Zašto ne? No za to je potrebno pronaći sredstva", istaknuo je Vaha.

Dok se čeka rasplet pregovora, francuski mediji istaknuli su jedan vrlo zanimljiv podatak koji se tiče Halilhodžićeve epizode u Nantesu.

On je kao trener ovog kluba ostvario pet prvenstvenih pobjeda u nizu, što nije pošlo za rukom nijednom treneru Nantesa u posljednjih 18 godina.


Odličan učinak protiv velikana

Da rekord bude još istaknutiji, u tom nizu pod Vahinim Nantesom padali su i velikani - Lyon, PSG i Olympique Marseille, dok su preostala dva kluba Amiens i Dijon.

Nantes je pod Vahinom palicom trenutačno na solidnom 11. mjestu s 46 bodova. Daleko od opasne zone, a isto tako i od plasmana u Europu. Zlatna je to sredina koju Halilhodžić želi unaprijediti iduće sezone ako mu klub za to osigura novčana sredstva.

Standings provided by Sofascore LiveScore
 

 

 

Pročitajte više